В центрі уваги

Особливості та критерії вибору дидактичних матеріалів для початкових класів НУШ

Особливості та критерії вибору дидактичних матеріалів для початкових класів НУШ

Створення Нової української школи передбачає зміну підходу до викладання та формування комфортних умов для навчання та розвитку дітей. Освітній заклад стає місцем, де отримання знань перетворюється на цікавий процес, який спонукає учнів з радістю ходити на уроки. Важливо з першого класу викликати інтерес у дітей та побудувати процес отримання освіти таким чином, щоб навчання не було нудним засвоєнням сухих фактів. Для цього вчителі мають використовувати на уроках спеціальні дидактичні матеріали.

Особливості дидактичних матеріалів для початкових класів НУШ

Дидактичні матеріали для 1 класу НУШ створені для того, щоб діти швидше адаптувались до навчання. Для цього вчителі використовують:

  • набори карток;
  • дидактичні ігри;
  • плакати;
  • геометричні фігури;
  • робочі зошити.

Сучасні дидактичні матеріали допомагають зробити отримання нових знань зрозумілим та цікавим для учнів.

Вимоги до дидактичних матеріалів для молодших класів НУШ

Дидактичні матеріали, які рекомендується використовувати вчителям, мають відповідати декільком критеріям. Від цього залежить ефективність їх використання.

Інформативність

Дидактичні матеріали мають не тільки виглядати привабливо, а й бути корисними у навчанні. Вони мають допомагати вчителю зрозуміло та доступно пояснювати матеріал учням.

Актуальність

Мають використовуватись дидактичні матеріали, які не містять застарілої чи неправильної інформації. Вони мають відповідати вимогам Міністерства освіти та науки України, а також концепції НУШ.

Міцність

Щоб дидактичними посібниками зручно було користуватись, вони мають бути виготовлені з міцних та надійних матеріалів. Оскільки їх потрібно буде використовувати регулярно, то вчитель має бути впевнений, що нічого не зіпсується у непідходящий момент.

Безпечність

При виборі дидактичних матеріалів важливо звертати увагу на те, щоб вони не створювали небезпеки для дітей. При виробництві таких матеріалів не мають використовуватись токсичні речовини, небезпечні фарби. Варто звертати увагу і на дизайн дидактичних матеріалів. Вони не повинні мати гострих кутів та занадто дрібних елементів.

Дидактичні матеріали для учнів початкових класів НУШ допомагають зробити процес навчання не тільки зрозумілим, але й цікавим. Правильний вибір посібників допомагає вчителю пристосуватись до нових методик викладання та вдосконалити їх.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: школа, децентралізація, освіта, Україна, школярі, діти
В тему