В центрі уваги

Матеріали для садових меблів: 4 кращих варіанти

Матеріали для садових меблів: 4 кращих варіанти

Дача потрібна не тільки для вирощування овочів та фруктів. У першу чергу це місце для відпочинку від міської метушні. Та навіть і той, хто їде на природу для того, щоб займатися грядками, також має іноді відпочивати. Для цього на ділянці повинні бути відповідні умови, зокрема, комфортабельні садові меблі. У статті ми розповімо, з яких матеріалів їх виготовляють і як за ними слідкувати.

1. Пластик

Матеріал має безліч переваг. По-перше, пластик недорогий, тому меблі з нього доступні для широкого кола мешканців Луцька та передмістя. По-друге, пластик дуже практичний. Матеріал відмінно переносить температурні коливання і не потребує складного догляду. Достатньо іноді протирати поверхню меблів вогкою ганчіркою. Якщо на пластику утворилися стійкі плями, їх можна вивести за допомогою суміші води, соди та гірчиці.

До недоліків пластикових меблів відносять їх невеликий строк експлуатації. Цей матеріал досить крихкий і неремонтопридатний.

2. Деревина

На дачі в оточенні природи, дерев та квітів дерев?яні меблі виглядають дуже аутентично. Крім естетичності, цей матеріал має ще кілька переваг:

  • екологічність;
  • ремонтоприданість;
  • безліч варіантів оздоблення;
  • тривалий термін експлуатації (при дотриманні вимог щодо догляду).

Мінуси деревини – пожежна небезпечність та необхідність захищати поверхні від несприятливих погодних умов та шкідників. Дерев'яні меблі, що знаходяться на вулиці, треба фарбувати або лакувати. Узимку лави та столи треба заносити у приміщення, де показники відносної вологості залишатимуться стабільними.

3. Ковані меблі

Ковані садові меблі – це дуже стильно. Такі речі можуть перетворити місцевість на середньовічну. Витончені елементи меблів привертають увагу і роблять вигляд саду майже аристократичним.

Ковані речі мають експлуатаційні переваги:

  • довговічність;
  • ремонтопридатність;
  • стійкість до температурних коливань;
  • можливість пофарбувати метал у будь-який колір.

Головний недолік кованих меблів для саду – висока ціна. Дехто ще скаржиться на велику вагу конструкцій, але ця проблема виникає тільки тоді, коли потрібна перестановка або транспортування.

Догляд за кованими елементами полягає у періодичному нанесенні антикорозійної фарби.

садові меблі
садові меблі

4. Натуральний та штучний ротанг

Плетені меблі для дачі – це класика. Вони легкі, комфортабельні і, попри недостатньо могутній вигляд, витримують значну вагу.

Меблі з натурального ротангу коштують дорого, проте можуть прослужити понад 10 років. Штучні вироби неймовірно практичні, хоча, на відміну від справжнього ротангу, більш схильні до фізичних пошкоджень.

Догляд за натуральним матеріалом полягає у захисті від вологи та низьких температур. Раз на рік меблі миють мильним розчином і ополіскують водою. Користуватися стільцями та лавами можна тільки після їх повного висихання.

Штучний ротанг протирають вологою ганчіркою, у разі необхідності миють мильним розчином або спеціальними засобами.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Сад, Меблі, Дача
В тему