В центрі уваги

Ремонт пластикових вікон: коли потрібно викликати майстрів?

Ремонт пластикових вікон: коли потрібно викликати майстрів?

Пластикові вікна, які стали сьогодні надзвичайно популярними, відрізняються стабільністю розмірів та надійністю конструкції. Однак якщо з'явилися протяги та проблеми із закриттям стулок, у холодну погоду з внутрішньої сторони з'являється паморозь, а під час дощу — конденсат. Також якщо механізми відкривання та закриття вікон працюють із порушеннями, не варто чекати погіршення ситуації і подальших поломок, а відразу викликати професійних майстрів. На сайті компанії VIKNA.UA https://vikna.ua/remont-okon/ якраз можна замовити професійний ремонт вікон в Києві за найбільш привабливими цінами.

Поширені поломки віконних систем

У жодному разі не варто намагатися самостійно повернути пластиковим вікнам початкові функціональні характеристики — їхній ремонт вимагає спеціальних знань та технічних навичок, використання спеціалізованого інструменту та обладнання. У процесі ретельного огляду віконної конструкції майстер може виявити справжню причину неполадок, попутно усунувши інші, непомічені вами недоліки.

Під час огляду та діагностики майстри можуть виявити такі проблеми:

  • Негерметично зачиняються дверцята: добре відрегульована стулка буде максимально щільно прилягати до рами.
  • Розбитий склопакет: неприємна ситуація, яку можна вирішити з допомогою повної заміни.
  • Промерзають укоси, на склі накопичується конденсат: цей дефект не обов'язково говорить, що весь виріб більше непридатний — проблема з запотіванням вікон часто вирішується завдяки установці спеціального фільтра.
  • На підвіконнях накопичується вуличний пил, стало шумно та протягає: майстри закриють всі щілини для отримання максимальної герметичності конструкції.
  • Стала непридатною, зносилася або зламалася фурнітура: фахівці в короткі терміни виконують заміну будь-яких деталей.
  • Дує з вікна: потрібна заміна ущільнювача, регулювання фурнітури, виконується герметизація укосів та стиків.
  • Зламане підвіконня або укоси: майстри проводять заміри вікна, встановлюють нову підвіконну плиту.
  • Зламалася віконна ручка: фахівці встановлять будь-яку ручку із запропонованого каталогу.

Профілактика поломок пластикових вікон

Ремонт пластикових вікон: коли потрібно викликати майстрів?

За правильного монтажу та дбайливого ставлення до конструкцій ймовірність поломки зводиться до мінімуму. Треба знати основні правила підбору та експлуатації систем:

  • Монтаж повинні виконувати досвідчені майстри — будь-які неточності в процесі установки спричиняють проблеми в роботі системи.
  • Уникнути поломок та подальшого ремонту пластикових вікон можна, якщо час від часу чистити профілі, змащувати рухомі частини фурнітури, а також використовувати мийні засоби для очищення стекол.
  • Не потрібно нехтувати періодичним технічним обслуговуванням виробів: своєчасно міняти засохлу гуму, виконувати наладку фурнітури, оновлювати ущільнювач тощо.

Під час покупки нових вікон надавайте перевагу конструкціям надійних виробників, тому що зазвичай дешеві вироби маловідомих брендів не відрізняються довговічністю в експлуатації.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: вікна
В тему