В центрі уваги

Як визначитись з кольором міжкімнатних дверей

Як визначитись з кольором міжкімнатних дверей

Головним призначенням міжкімнатних дверей є розмежування та захист особистого простору. Але водночас вони виконують й декоративну функцію. Тому, обираючи конструкцію, важливо звертати увагу не лише на розмір, виконання, наявність декору, але й на колір виробу.

Головними чинниками створення естетичного дизайну є фантазія та відчуття міри. Але варто звертати увагу й на певні поради спеціалістів. На які саме – дізнавайтесь далі.

Двері та стиль приміщення

Обираючи міжкімнатні двері, передусім варто врахувати, в якому стилі буде виконане приміщення, адже кожен із них має свою колекцію відтінків.

  • Нейтральні варіанти є найбільш універсальними. Такі двері актуальні для класичних інтер’єрів, а також виконаних в скандинавському, японському стилях, бароко та кантрі.

  • Холодні відтінки – найкращий варіант для сучасних напрямків, серед яких хай-тек, лофт, еклектика, мінімалізм.

  • Темні кольори слід обирати для просторих кімнат, виконаних у класичному або сучасних стилях. Найбільш популярними серед них є венге, горіх, тік. Але щоби приміщення не виглядало занадто суворим, варто звернути увагу на полотна зі скляними вставками.

  • Яскраві відтінки обирають люди, здатні на нестандартні та сміливі рішення. Такі двері трапляються в інтер’єрах, виконаних у стилях модерн, бохо. Бажано, щоби колір дверей повторювався з відтінками інших елементів у кімнаті.

Якщо всі кімнати будинку оформлені в різних стилях, обираючи двері, варто орієнтуватися на те приміщення, що їх об’єднує. Ідеальним вибором можуть стати білі двері.

Двері та колір підлоги

Згідно з порадами дизайнерів, краще, щоби дверне полотно було на кілька відтінків світлішим, ніж підлога. У разі різних кольорів покриття в суміжних приміщеннях, варто спробувати знайти в них єдиний відтінок. Це досить легко зробити в кімнатах, виконаних в стилі мінімалізм, де вираженою є сіра гама. Якщо ж підлога має малюнок та колір деревини – двері також повинні мати «дерев’яні» відтінки.

Якщо підлога в суміжних кімнатах має кардинальні відмінності, колір дверей краще добирати до покриття в коридорі, прихожій. В інших приміщеннях його можна підтримати плінтусами, меблями, елементами декору.

Чи варто обирати двері в колір меблям?

Така ідея не є успішною, особливо якщо меблі в кімнаті темного кольору. Коли ви все ж таки вирішили придбати темні двері, то зверніть увагу на те, щоби вони мали скляні вставки або їх доповнювали кольорові вітражі.

Колір дверей та стін

Досить рідко двері обирають в колір стін. Якщо це ваш варіант, тоді зверніть увагу на те, щоби вони контрастували з відтінком підлоги.

Деякі хитрощі під час вибору кольору

За відсутності бажання добирати двері до кольорової гами коридору, можна зробити так:

  • Замовити конструкцію, кожна зі сторін якої матиме різний колір. Варіант більш дорогий, але тоді кожне з приміщень матиме ідеальний вигляд.

  • Обрати наличники та плінтуса в один колір із дверима. Такий спосіб може стати в нагоді, навіть коли дверне полотно не має нічого спільного з кольорами в кімнаті.

  • Використання контрастів підійде не скрізь, але іноді саме акценти роблять приміщення більш цікавим.

  • Декоративні наліпки, наприклад, фотошпалери з міськими та природними пейзажами, абстракцією можуть зробити двері родзинкою приміщення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Вікна, двері, Україна
В тему

Останні матеріали