Смачно та швидко: прості рецепти шашлика з курятини
Нарешті погода знову дозволяє більше часу проводити на вулиці та весело й активно відпочивати на свіжому повітрі.
Отож, саме зараз розпочалася активна фаза поїздок за місто, аби поспілкуватися з друзями та порелаксити в альтанках поблизу лісу. Невід’ємним «атрибутом» такого відпочинку є, звісно, шашлики.
Ми знайшли кілька цікавих та смачних рецептів шашлику з курятини. Почати варто перш за все з якісної курятини, і волинянам в цьому плані пощастило, адже в нашому регіоні розташована птахофабрика, яка продукує ТМ «Епікур». Нагадаємо, що курятина цього бренду стала першою в нашій країні вирощеною без антибіотиків та стимуляторів росту. Курочки для ТМ «Епікур» зростають на натуральних рослинних кормах, які виготовляють за авторськими рецептами тільки з кращої сировини.
Ця птахофабрика вже має покупця, який не уявляє свого раціону без смачної, поживної і корисної курочки.
Шашлик з курки з сухофруктами й соусом
Аби зробити такий шашлик, вам потрібно підготувати 600 г курки, 400 г кураги, 200 г чорносливу, 200 г кисломолочного сиру, пів лимона, щоб видавити сік. Також вам знадобиться сіль, перець й оливкова олія (за смаком).
Насамперед наріжте філе курки шматочками. Окремо змішайте олію, сіль, перець та сік лимона. Нанижіть шматочки філе на шпажки в перемішку з чорносливом і курагою. До півгодини в формі лишіть шашлики в маринаді (їх треба інколи перевертати).
Далі починайте робити соус. Збийте в бленд ері сир, додайте трішки кураги та лимонного соку. Соус має стати однорідним.
Опісля смажте шашлики до 5 хв на сковороді-гриль з кожного боку.
До столу подавайте з сирним соусом.
Шашлик у духовці
Аби зготувати рум'яний шашлик в духовці, вам знадобиться 800 г курячого філе, цибуля, чотири зубчики часнику, дві чайні ложки солодкої паприки, пучок петрушки, 3 столових ложки рослинної олії та 10 г солі.
Спочатку охолоджене м’ясо наріжте шматками. Аби зробити маринад, натріть (або використайте блендер) цибулю, яку потім змішайте з куркою. Зубчики часнику віддавіть ножем і дрібно наріжте. Так само наріжте й петрушку. Її та паприку вкинь до м’яса.
Добре все перемішайте.
Тепер додайте олію. Знову перемішайте. Посипте поверх сіллю (без домішок!).
Опісля загорніть миску в харчову плівку та лишіть на 1-3 год в холодному місці.
Далі нанижіть м’ясо на шампури (є спеціальні невеличкі) або використайте дерев’яні шпаги (їх потрібно замочити в холодній воді на декілька годин, аби не згоріли в духовці).
Деко застеліть фольгою для запікання. Духовку розігрійте до 230 °C. Далі запікайте м’ясо в звичайному режимі 15 хв, потім переведіть на режим «гриль» і підрум’янюйте його ще до 6 хв.
До речі, шашлик треба перевертати, щоб він рівномірно підрум’янився.
Шашлик з курки під медом і соєвим соусом
Вам потрібні будуть кілограм курячого філе або гомілки, 150 мл соєвого соусу, 2 чайні ложки меду та паприки, 2 зубчики часнику.
Отож, подрібніть часник і додайте його в соєвий соус, влийте мед.
Цим маринадом залийте курку й залиште мінімум на годину. Далі смажте до золотистої глазурі на курці.
М’ясо постійно перевертайте.
Курячий шашлик на кефірі
Щоб зготувати такий шашлик вам знадобляться 2 кг курячих стегон, літра кефіру, великий пучок кінзи або петрушки, дві цибулини, 5 зубчиків часнику, сіль та чорний перець.
Спочатку видавіть часник та змішайте його з сіллю. Натріть цим курку, потім перцем. Додайте цибулю, яку попередньо нарізали кільцями. Влийте кефір, аби він покривав м'ясо.
Залиште в холодильну маринуватися під пресом на 2 години.
Опісля смажте шашлик, поливаючи курку маринадом.
Курка в мінералці
Цей рецепт є чи не найпростішим. Серед інгредієнтів, які вам знадобляться - 2 кг курячого м’яса, літра газованої мінералки, 500 г ріпчастої цибулі, столову ложку рослинної олії та за смаком сіль й спеції.
На шматки поріжте курку. Якщо ж у вас тільки ніжки, то розділіть їх на гомілку та стегно.
М’ясо промийте та висушіть, цибулю наріжте або кільцями, або в інший спосіб. Киньте її в посудину до курки.
Сюди ж влийте олію та мінералку. Додаємо сіль і спеції. Все перемішайте.
Якщо шашлик хочете смажити найближчим часом, залиште при кімнатній температурі на декілька годин. Якщо ж на наступний день, то лишіть в холодильнику.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.