В центрі уваги

5 критеріїв вибору ідеального матраца

5 критеріїв вибору ідеального матраца

Запорука повноцінного відпочинку та здорового сну — матрац. Від того, наскільки він зручний, залежать ваші відчуття впродовж ночі, настрій та самопочуття зранку. При виборі матраца необхідно враховувати кілька критеріїв. На що орієнтуватися? Спробуємо допомогти вам вибрати ідеальний за всіма параметрами варіант.

Розмір матраца

Перший критерій вибору — габарити. Спальна приналежність підбирається під ліжко. Тому ваше місце для сну — основний орієнтир. Довжина виробу може становити від 190 до 200 см. А ширина варіюється в залежності від ліжка. Для односпального — 80 см, для полуторного — 120 см, для двоспального — до 200 см. В інтернет-магазині «Дубок» ви можете купити ортопедичні матраци за посиланням.

Крім ширини й довжини, важливо звернути увагу на товщину. Середні показники — 19–23 сантиметри. Найтонші варіанти мають товщину 7 см. Але такі вироби краще вибирати для диванів. Якщо вам потрібен високий матрац для ліжка, зверніть увагу на моделі товщиною від 30 см.

Конструкція: з пружинами або без них

Від конструкції матраца залежить його жорсткість. Цим параметром також формуються експлуатаційні характеристики. Існує три види конструкції, кожен із них має свої особливості:

  • класичний пружинний блок. Сформований пружинами, які скріплені між собою. Щоб створити довговічні та зносостійкі конструкції, застосовують інноваційні технологічні рішення. Вироби підходять усім дорослим, але не рекомендовані дітям;
  • модель із незалежними пружинами. Ортопедичні елементи знаходяться окремо один від одного. Така конструкція забезпечує точкову підтримку тіла. Матраци не скриплять після тривалого терміну експлуатації, характеризуються довговічністю та стійкістю до зносу;
  • безпружинні моделі. Це переважно багатошарові вироби з різними наповнювачами, якими формується їхня жорсткість. Термін служби — до 15 років.

Яку модель вибрати — вирішувати вам. Від конструкції матраца залежить його вартість. Вироби з класичним пружинним блоком — недорогий варіант. Моделі з різними наповнювачами обійдуться дорожче.

Вибір жорсткості

За цим параметром матраци можуть бути м'якими, середньої або високої жорсткості. При виборі орієнтуватися необхідно на власні відчуття, вік і комплектацію. М'які призначені літнім людям, особам із проблемами в поперековому відділі. Матраци середньої жорсткості —універсальні моделі. Тверді вироби використовуються за призначенням лікаря.

Якісна й довговічна оббивка

З розмірами, конструкцією, жорсткістю визначилися. Наступний критерій — матеріал чохла. Він повинен відповідати ряду вимог: бути міцним, стійким до зносу, не перешкоджати циркуляції повітря. Такими характеристиками володіють вироби з натуральних тканин.

Кращі варіанти — льон або бавовна. Але за стійкістю до зношування їх перевершують синтетичні волокна. Щоб створити ідеальні за всіма параметрами чохли, використовується комбінація з натуральних і штучних матеріалів.

Якість виконання

Матрац для ліжка — той предмет, на якому не треба заощаджувати. Від якості його виконання залежить ваше здоров'я й самопочуття. Тому краще надавати перевагу продукції перевірених відомих брендів, наприклад, Matrolux, EMM, «Світ Меблів». Товари цих виробників ви можете придбати в інтернет-магазині «Дубок». Компанія пропонує величезний вибір моделей різних розмірів, пружинного й безпружинного типу, з натуральними та штучними наповнювачами.

Покупці можуть скористатися послугами доставки, придбати меблі для спальні та інших кімнат, вибрати зручний спосіб оплати. Компанія гарантує якість реалізованої продукції, пропонує вироби в широкому ціновому діапазоні. Кожен представлений матрац подарує вам здоровий сон і повноцінний відпочинок. Головне — правильно його обрати.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: відпочинок
В тему