Поради

Пологи та спостереження за вагітністю будуть безоплатними

Пологи та спостереження за вагітністю будуть безоплатними

У Міністерстві охорони здоров’я спростовують інформацію про те, що за пологи доведеться офіційно платити.

Після того, як Україною прокотилася новина про оплату за пологи, МОЗ на своєму сайті повідомило: «пологи та спостереження за вагітністю будуть безоплатними в 2019 році і надалі. Держава покриє на 100% вартість цих послуг».

У межах програми медичних гарантій держава гарантує громадянам, іноземцям та особам без громадянства, які постійно проживають на території України, та особам, яких визнано біженцями, повну оплату за рахунок коштів Державного бюджету України необхідних їм медичних послуг та лікарських засобів, пов’язаних із наданням медичної допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами.

Хоча у 2018 році окремі послуги будуть оплачуватися з державного бюджету в рамках пілотних проектів. Одним з перших таких «пілотів» має стати оплата вартості пологів напряму пологовим будинкам від Національної служби здоров’я за єдиним для всієї країни тарифом.

Але у сферах, що не стосуються вагітності та пологів, передбачається з 2019 року введення у спеціалізованих та високоспеціалізованих медичних закладах офіційної оплати державою конкретної послуги, наданої конкретному пацієнту, а не просто фінансувати лікарню залежно від кількості в ній ліжко-місць.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Сім'я
В тему