Поради

Хвороби лікує отрутою бджіл, тіло оздоровлює водою, а душу зцілює позитивними думками

Хвороби лікує отрутою бджіл, тіло оздоровлює водою, а душу зцілює позитивними думками

Ось уже 30 років займається бджільництвом Віктор Кондрюк із села  Перерова, що на Івано-Франківщині. Причому збирає чоловік не тільки мед. На основі продуктів бджільництва він розробив авторську методику оздоровлення і створив власні препарати.

Про це йдеться у газеті «Твій вибір».

Навіть онкохворі одужують

– У якийсь момент свого життя я загорівся темою бджільництва. П’ять років її досліджував, а тоді зрозумів: усе, що писали про бджіл науковці, далеке від практики, – зізнається пан Віктор. – Спочатку бджолярство було моїм хобі, але згодом  стало професійним заняттям. І найбільше мене цікавив цілющий вплив бджолопродуктів на людський організм під час різних захворювань – тема, яка майже не вивчена. Відтак разом із дружиною Оксаною, сином Іваном, невісткою Вітою та внуками ми почали чи не найперші у світі комплексно застосовувати продукти бджільництва при різних захворюваннях людського організму.

Хоча більшість людей зверталася до Віктора Кондрюка, маючи негативні наслідки медикаментозного лікування, проте результат апітерапії вони отримали відчутний.

– Бджолоужаленням я лікую понад 20 років. Приїжджають хворі навіть з-за кордону. А у своїй книзі «Лікують бджоли», виданій 2020 року, я описую методику, за якою люди можуть самі себе оздоровлювати, – каже апітерапевт. – Для мене медицина – то просто азбука, а людський організм – велика таємниця. Тож ми постійно досліджуємо хвороби та шукаємо засоби і методи лікування. До нас практично щодня звертаються люди з онкозахворюваннями, «списані» лікарями. Наприклад, кілька років тому приїхала жінка з пухлиною товстого кишківнику. Лікарі сказали «неоперабельна» – і відправили додому помирати. Ми спробували помогти жінці. Створили препарат для зовнішнього застосування, у якому використовується бжолина отрута. Після кількох мікроклізм пухлина відірвалася і безболісно вийшла, а жінка – наче вдруге на світ народилась. І схожих випадків чимало. Бо бджолина отрута (і це дослідили американці) діє ефективно навіть на ті ракові пухлини, які не піддаються хімії чи опроміненню. Ця отрута – єдина у природі, яка цілковито вбиває клітини, уражені раком, усі віруси, бактерії, грибки й водночас не пошкоджує імунної системи людини.

Сучасна медицина не використовує досвіду минулих поколінь

За словами Віктора Кондрюка, людський організм ще й досі належно не досліджено. А наші науковці через інформаційно-технічний вал навіть не цікавляться тим, що було сто років тому.

– Сьогодні, наприклад, чи не найбільша проблема в людей – легені. Багато в кого після трьох-чотирьох днів з підвищеною температурою вже діагностують запалення. Натомість у декілька разів прискорити процес одужання від бронхо-легеневих захворювань допомагають інгаляції на водяній бані, куди додаються  60 г прополісу і 40 г воску. Лікарі чомусь не застосовують цього методу. А ми, – зауважує апітерапевт, – не тільки ефективно застосовуємо, а й покращуємо, додаючи до воску та прополісу водний розчин бджолиної отрути.

Оцінюючи методи сучасної медицини, Віктор Кондрюк каже: вона зазвичай усуває наслідки, а треба лікувати першопричину.

– От, до прикладу, чому виникає кашель? Найперше – через накопичення в людському організмі (і найбільше – у товстому кишківнику) великої кількості слизу, який стає комфортним місцем для розмноження великої кількості хвороботворних бактерій, вірусів, глистів. Коли кількість слизу досягає певної межі, відбувається отруєння крові, інтоксикація організму. Лімфатична система забита токсинами, альвеоли не можуть узяти з неї потрібні їм жири. В організмі тоді спрацьовує інстинкт самозбереження – і бронхо-легенева система починає виводити слиз з організму людини через кашель, нежить і температуру. Що робить у відповідь сучасна медицина? – риторично запитує апітерапевт. – Призначає антибіотики, які глушать захисну реакцію організму, «калічать» печінку й тому подібне. Хоча роль печінки у зціленні від хвороб, зокрема й інфекційних, дуже велика. А проблеми печінки й жовчі виступають передумовами появи багатьох інших захворювань.

Як кожному з нас поліпшити самопочуття

Щоб людина менше хворіла, каже Віктор Кондрюк, вона має робити прості речі: вставати до 7-ї ранку і лягати спати не пізніше як о 10-й вечора. Такий режим позитивно впливає на роботу печінки, функціонування  товстого кишківнику, імунної системи. До 7-ї ранку корисно випивати до 500 мл теплої води. А при захворюванні печінки – 500 мл відвару вівса з розторопшею чи сечогінних чаїв.

У жодному разі не можна їсти після 7-ї вечора. Інакше відбуватиметься бродіння і гниття, позаяк шлунок працює з 5-ї ранку до 5-ї вечора.

– Відчуваєте погіршення самопочуття? Пийте упродовж дня не просту воду, а сечогінні чаї та відвар вівса й розторопші, який потрібно настоювати всю ніч. Їжте більше фруктів і овочів, натуральні кисломолочні продукти, якнайбільше натуральних соків, – перелічує Віктор Кондрюк. –  Щоби звільнити товстий кишківник, можна випити проносне. Також не варто забувати про інгаляції, які я вже згадував. Не маєте бджолиної отрути – беріть бодай прополіс і віск. Якщо людина занедужала, зразу після пробудження їй потрібно випивати не лише сечогінний чай, а й через 5 – 10 хвилин після чаю – 25 крапель настоянки прополісу на дві столові ложки води (це норма для дорослих). А через годину після їди – повторити. Тобто загалом протягом дня має бути чотири прийоми крапель спиртової настоянки прополісу.

Хворій людині краще не їсти солодощів. А от мед – можна і треба.

– Мед – наша друга кров. За своїм складом він наближений до плазми людської крові. Після пилку можна вживати маточне чи личинкове молочко. А за пів години до обіду і перед вечерею – чайну ложку воскової молі на столову ложку води, – продовжує  апітерапевт.

Підсумовуючи поради щодо зцілення тіла, Віктор Кондрюк наголошує, що для фізичного здоров’я має насамперед оздоровитися душа:

– На найпростішому рівні це означає відмовитися від брудних, брутальних думок і слів та не вбирати таку інформацію. Останні дослідження в Японії показали, що лайка здатна негативно впливати на наш організм на клітинному рівні. Бо тіло дорослої людини на 75 відсотків складається з води, а вода – «жива» енергетична структура, яка змінює свою форму під впливом інформації. Хороша інформація, позитивні слова будують, негатив і лайка – руйнують. Тож мусимо зважати на те, що ми говоримо, думаємо, чуємо.

І коли, як не зараз, у період Різдвяних свят, маємо хорошу нагоду очистити свою душу від усього поганого, наповнити її світлом та любов’ю і таким чином оздоровити власне тіло.

Ніна Грицюк 

Перш ніж використовувати рецепти народної медицини, порадьтеся зі своїм лікарем! Самолікування може нашкодити вашому здоров’ю!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: івано-франківськ, Здоров'я, бджоли, медицина, народна медицина
В тему