Поради

Чому потрібно їсти інжир

Чому потрібно їсти інжир

Користь інжиру неймовірна. У цьому фрукті заліза більше, ніж в яблуках, а калію настільки ж багато, як в горіхах.

А ще інжир запобігає утворенню тромбів. Інжир корисно вживати всім, хто має проблеми з серцево-судинною системою.  Детальніше про користь інжиру розповіла дієтолог Тобі Амідор, - пише 24 канал.

Знижує рівень холестерину

Інжир містить корисну дозу розчинної клітковини, а це означає, що вона допомагає знизити рівень шкідливого холестерину.

Допомагає боротися із запаленням

Фрукт містить фітонутрієнти, звичні для нас як поліфеноли та каротиноїди. Вони діють на організм як антиоксиданти та допомагають позбутися вільниз радикалів. Також ці антиоксиданти допомагають боротися із запаленням.

Контролює рівень глюкози

Дослідження показали, що фрукт містить у собі абсцизову кислоту, яка забезпечує глюкозу в організмі незалежно від інсуліну.

Містить поживні речовини

В інжирі міститься багато калію, кальцію та заліза. Нашому організмові завжди не вистачає цих трьох компонентів, тому інжир їсти корисно. Інжир також містить магній. Магній, кальцій і калій відіграють важливу роль у здоров'ї серцево-судинної системи.

Як їсти інжир

Вживайте фрукт сирим, запікайте або ж додавайте в салат. Екологічно чистий інжир можна їсти навіть зі шкіркою.

Важливо! Цей матеріал має винятково загальноінформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Але якщо Вам потрібні встановлення діагнозу або медична консультація, обов’язково зверніться до лікаря.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: їжа, Поради
В тему

Останні матеріали

^ Наверх