Поради

Щоб ліки оздоровлювали тіло, їх треба наповнювати Духом Святим

Щоб ліки оздоровлювали тіло, їх треба наповнювати Духом Святим

Як це зробити – знає народний цілитель, який уже 40 років займається нетрадиційною медициною

76-річний Борис Божедарник із міста Радивилова Рівненської області 40 років використовує методи нетрадиційної медицини. Він винайшов сотні рецептів від усіляких недуг. Їхню ефективність спершу перевіряє на собі. А вже потім пропонує знайомим.

Про це йдеться в газеті «Твій вибір».

– Щоб від моїх препаратів отримати максимальний ефект, треба застосовувати комплексний підхід до лікування: відмовитися від м’яса та цукрів, копченостей та алкоголю. Бо вони зашлаковують наш організм і заважають йому одужати, – пояснює Борис Божедарник.  Крім того, народний цілитель дотримується принципу, що хвороби тіла починаються з хвороби душі. Тому рекомендує під час лікування налаштуватися на стан умиротворення, більше часу проводити за молитвами і щоразу, приймаючи ліки, наповнювати їх Духом Святим. Для цього – промовляти молитву, просити Господа допомоги у якнайшвидшому одужанні та дякувати Йому за підтримку.

– За ті 40 років, скільки пропагую нетрадиційну медицину, я переконався: основна проблема нашого здоров’я – лінь, небажання працювати над собою, змінювати свої звички та спосіб життя, – каже Борис Божедарник. – Я, наприклад, у свої 76 почуваюся на років 30 молодшим: не маю задишки і сповнений енергії та сил. А все тому, що кожного дня роблю зарядку, вживаю якомога простішу їжу, займаюся не стільки лікуванням хвороб, як їхньою профілактикою, а ще – кожного дня наповнюю себе духовною їжею: молитвами і хорошими справами на славу Богу і на благо людям.

Дієві рецепти із простих компонентів

Оскільки зараз активно ширяться ГРВІ, грип та коронавірусні інфекції, то Борис Божедарник вирішив поділитися з читачами нашої газети рецептами перевірених засобів від вірусних інфекцій.

Рецепт 1. У каструлю кинути 4 ст. л. промитого насіння льону, залити 1 літром води, кип’ятити 10 хв. Зняти з вогню і лишити на 1 год. Поки цей кисіль холоне, у склянці розмішати сире куряче яйце з повною чайною ложкою якісного меду. Змішати ки-

сіль із медово-яєчною сумішшю, і таку «мікстуру» вживати по 1 склянці за 1 годину до чи після їди двічі на добу. Зберігати в холодильнику при максимально низькій температурі (але не заморожувати!).

Рецепт 2. У 3-літрову скляну банку висипати 1 пачку (50 г) сушеного кореня аїру (продається в аптеці) + 1 пачку кореня оману (дев’ясилу) + 1 пачку трави пижмо + 1 пачку листя брусничника. Вміст банки залити доверху  яблучним оцтом (9%), щільно закрити кришкою і настоювати при кімнатній температурі 15 днів. Процідити, макуху викинути. Отриману рідину зберігати при кімнатній температурі. 1 ст. л. такої настоянки розводити у склянці води, приймати через 15 хв. після їди 1 – 2 рази на день.

Цим розчином можна двічі на добу змащувати носові ходи при вірусних інфекціях або для їхньої профілактики, а також обтирати тіло при підвищеній температурі.

Рецепт 3. У 3-літрову скляну банку висипати 1 скл. промитих зерен ячменю + 1 скл. зерен вівса + 1 скл. зерен пшениці + 1 скл. рису. Залити яблучним оцтом. Настоювати при кімнатній температурі 15 днів. Процідити, зерна викинути. Отриману рідину зберігати при кімнатній температурі. Вживати 1 – 2 рази на день за 15 хв. після їди, розводячи 1 ст. л. настоянки в 1 скл. теплої води. Для профілактики та лікування ГРВІ чи грипу цією настоянкою двічі на день змащувати носові ходи, а при лихоманці обтирати тіло.

Рецепт 4. Взяти 3-літрову банку. Третину банки заповнити гілочками сосни з бруньками, третину – гілочками осики, ще третину – гілочками вільхи або тополі, і все це залити яблучним оцтом. Настоюємо і вживаємо так само, як у двох попередніх рецептах.

Рецепт 5. Взяти 3-літрову банку. Четверту її частину заповнити коренем хрону, порізаного на шматки 1 – 2 см. Також у банку помістити 4 великі цибулини з лушпинням, порізані на частинки. Решту об’єму заповнити доверху якісним лавровим листям. Залити яблучним оцтом. Настоювати, готувати і вживати так само, як у трьох верхніх рецептах.

Рецепт 6. У чашку теплого молока додати 1 ч. л. меду, 1 ч. л. свинячого смальцю, 0,5 ч. л. порошку кориці та 3 – 4 краплі березового дьогтю. Ретельно розмішати й випити за 1 год. до чи після їди. На добу можна приймати 1 – 2 чашки.

Рецепт 7. У каструлю помістити 100 г промитого рису + 2 л води, кип’ятити до готовності рису. Настоювати 1 год. Рисовий кисіль пити теплим натще по 1 скл. на добу, додавши 3 – 4 краплі йоду (5%). Рис із киселю, щоб не викидати, можна з’їсти окремо, розділивши порцію на три дні. Зберігати кисіль та кашу в холодильнику.

– Звертаю увагу читачів, що оцтові настоянки необхідно вживати через 15 хвилин після їди. Бо якщо їх приймати натще, можна кислотою зашкодити шлунку. Крім того, з лікувальною метою дозволено на добу приймати не більше від двох склянок води з оцтовою настоянкою. А для профілактики вистачить і однієї склянки, – наголошує Борис Божедарник. – Щоб ліки діяли ефективніше, особисто я завжди перехрещую їх перед прийомом і прошу в Бога, аби пішли мені на користь.

Усе в Божих руках

Насамкінець Борис Божедарник нагадує: все в руках Господніх, просто треба якнайчастіше до Нього звертатися:

– Як доказ розповім вам історію, яка трапилася нещодавно з моїм знайомим. Телефонує він мені і бідкається: мовляв, стоїть на Львівській трасі, чекає автобуса, вже 20 година, мороз пробирає до кісток, і не знає чоловік, як дістатися додому. «То візьми перехрести дорогу, попроси – Боже поможи – і побачиш, що буде», – порадив йому. А через трохи телефонує той же знайомий і розповідає: зробив так, як я йому казав, – і буквально через дві хвилини під’їжджає до нього машина, зупиняється, водій запитує, куди треба підвезти, і сам пропонує свою допомогу. Тому у світле свято народження Сина Божого бажаю всім читачам здоров’я, віри в Ісуса Христа і закликаю:

Християни! Духовно не спати!

Про дух свій подбати,

В армію Бога вступати!

Собою диявола не годувати!

В диявола силу забрати!

Правдою світ очищати!

З Богом себе будувати!

З честю Христа зустрічати!..

Оксана Бубенщикова

Нагадуємо: перед застосуванням рецептів народної медицини обов’язково порадьтеся з лікарем. Адже самолікування може зашкодити вашому здоров’ю!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: рівне, народна медицина
В тему

Останні матеріали