Поради

Шкіра хоче вітамінів, а волосся – тепла      

Шкіра хоче вітамінів, а волосся – тепла      

З приходом зими варто звернути увагу на нашу шевелюру, шкіру, вуста, які потребують посиленого догляду. Детальніше про це – у розмові з Юлією Шнит, знаною в Луцьку бровісткою і велнес-фахівчинею.

Про це йдеться у газеті «Твій вибір». 

Пані Юліє, догляд взимку і влітку суттєво відрізняється?

– Звісно, бо при зниженні температури повітря наша шкіра та організм в цілому зазнають неабияких змін. Зокрема, кровообіг уповільнюється, тоншає ліпідний шар, сальні залози перестають активно виробляти секрет, шкіра часто потерпає від холоду та зневоднення. Також в цей час в організм поступає менше вітамінів, ніж влітку. Відтак частими є почервоніння шкіри обличчя, губ, рук, її сухість та лущення. І якщо вчасно не забезпечити якісного догляду, то згодом можуть з’явитись мімічні заломи, в’ялість шкіри, зморшки.

Що включає зимовий догляд за шкірою?

– Передусім слід пити достатньо теплої води, яка швидше засвоюється і надає шкірі тонусу та еластичності. Бажаними є мультивітамінні та мінеральні комплекси. Також варто обмежити споживання жирної, солодкої, надто солоної їжі, яка стимулює появу акне. Натомість включити в раціон морську рибу, різні види горіхів, свіжі овочі та фрукти, рослинні олії, печінку. Гарячий душ раджу замінити на теплий, мило – на гель для душу на основі олій. А після ванних процедур нанести на тіло зволожувальний крем. Також варто подбати про маски для шкіри – 100 грамів пюрованого банана, яєчний жовток, столову ложку жирних вершків, чайну ложку меду, чайну ложку мигдалевої олії ретельно перемішати і нанести на обличчя і зону декольте на 20 хвилин. Опісля змити теплою водою.

А як доглядати за руками й вустами?

– Передусім не варто мити руки гарячою водою. Використовувати лише натуральне мило, кислотно-лужний баланс якого становить від 7 до 11  рН, а також містить базові та ефірні олії, трав’яні відвари, какао, мед і гліцерин. Раз на тиждень слід влаштувати рукам ванночку з відвару бараболі, в який слід додати ложку олії. І, звісно, не нехтувати зволожувальним та поживним кремом, який усуває сухість, живить та гарно пом’якшує шкіру. Час від часу варто робити ексфоліацію, тобто відлущування ороговілих лусочок шкіри. Для пілінгу можна скористатись кавовою гущею або професійними засобами. Як результат – покращиться мікроциркуляція крові, активізуються регенераційні процеси. Робити цю процедуру можна як для рук, так і для всього тіла. Стосовно губ, то раджу подбати про гігієнічну помаду для холодної пори року. А також маски з меду, різних видів олій, сметани, бананового пюре тощо.

Поділіться секретами гарного волосся...

– В холоду пору року наше волосся хоче тепла. Тому носіння головного убору є обов’язковим. Адже низькі температури призводять до збільшення ламкості волосся, порушення живлення фолікулів та зниження швидкості росту. В жодному разі не можна виходити надвір, якщо волосся повністю не висохло після миття. Бо воно стане ламким, втратить блиск, а ще – зросте ризик різкого звуження судин голови, що може мати вкрай нехороші наслідки, як-от запалення нервових закінчень судин і шиї, сильні м’язові болі. Раджу користуватись кондиціонером, який захистить волосся від пошкоджень. І, звісно, живильні маски. Також в холоду пору року слід відмовитись від використання фена з гарячою сушкою, який пересушує волосся. Для миття варто використовувати теплу, а не гарячу воду, та делікатний поживний шампунь.

Спілкувалась Ксенія Фірковська

Фото автора

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волосся, Здоров'я, Поради
В тему

Останні матеріали