Поради

Як і де краще зберігати мед

Як і де краще зберігати мед

У вулику мед може зберігатися сотні років, бо це його природне середовище, а от у домашніх умовах цей продукт простоїть до двох років. Тому що через світло й тепло він втрачає згодом свої корисні властивості.

Де і як правильно зберігати мед – у матеріалі 24 Каналу.

Під час пошуку місця для зберігання меду, варто пам'ятати, що цей продукт псується в теплі. Особливо – біля плити й батарей. Також це стосується сонячних променів, бо вони вбивають у ньому всі корисні речовини. Тож підвіконня – не варіант. Найкраще природній продукт стоїть за температури +1-6, у підвалі чи коморі.

  • Тож темне та прохолодне місце – це те, що потрібно для тримання меду. Має значення вологість повітря, щоб вона не перевищувала 75%. Хоча кожен вид меду має свої вимоги: наприклад, з акації добре реагує на вологу, а ось падевий – псується, якщо вологість перевищує 60%.

Також можете покласти мед в комору за температури +5-15, тільки не зберігайте його з хімічними зсобами та приправами. Якщо у вас немає комори, фахівці радять тримати мед на полиці темної шафи.

  • У холодильнику мед не рекомендується зберігати, бо він там кристалізується швидше. А ще – втрачаються корисні речовини. Кімнатна температура підходить такому продукту набагато більше.

У чому мед зберігається найдовше

Найкраще – зберігати мед в посуді з глини, скла або емальованої сталі. Категорично не підійдуть бляшані банки або місткості, виготовлені з міді чи цинку. Тому що вони окислюються й мед починає псуватися.

Часто мед продають у пластиках і люди його продовжують тримати в такому вигляді. Утім, довго так робити не варто, максимум до року. Тому що потім мед втратить корисні властивості.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Поради, їжа
В тему