Поради

Смачні страви для годуючої мами

Смачні страви для годуючої мами

Більшість годуючих матусь намагаються дотримуватися дієти і віддають перевагу продуктам з низьким ступенем алергенності. Однак не варто забувати, що раціон повинен бути не тільки корисним, але і різноманітним. І вже, звичайно, хочеться побалувати себе чимось смачненьким, а не тільки гречаною кашею з котлетками на пару. 

Сирний супчик
Цей суп - пальчики оближеш, а ще він незвичайний, готується швидко і без всяких турбот.
Набір необхідних продуктів :
1 літр бульйону, 200 г печериць (якщо ти не любиш гриби, то можна взяти замість них що завгодно, що, по-твоєму, поєднується за смаком з плавленим сиром. Наприклад, креветки, відварене м'ясо), упаковка плавленого сиру (класичний або грибний), приправи за смаком, зелень , білі сухарики для супу, півсклянки білого вина (не обов'язково).

Овочеве рагу
Методом проб і помилок кожна матуся напевно дізналася, на які продукти у малюка немає алергії. Тепер залишилося вибрати відповідні овочі. Наприклад: потушкуй капусту до м'якості, додай картоплю, підлий води і туши отримане під кришкою. Коли картопля буде майже готова, додай морожені овочі (можна купити готове заморожене овочеве рагу, зелений горошок, зелену квасолю), варену квасолю, пару ложок томатної пасти і спеції за смаком. Тушкувати до готовності.

Салат з авокадо
Наприклад, салат з авокадо, листям салату, маслинами і шматочками чорного хліба. Всі нарізані кубиками інгредієнти необхідно полити оливковою олією і трошки посолити.

Імбирний і зелений чаї корисні абсолютно всім, якщо не пити їх літрами.
Завари зелений чай (можна навіть з пакетика), додавши в заварник щіпку сухого імбиру. Дуже скоро замість звичного зеленого чаю з'явиться незвичайно ароматний еліксир. Подібний напій має антиоксидантну дію. Одна чашка з ранку підбадьорить не гірше кави.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Сім'я, Школа батьківства
В тему