Поради

Що не можна робити 2 грудня

Що не можна робити 2 грудня

2 грудня відзначається народне свято – Авдіїв день. Православні християни цієї дати вшановують пророка Авдія. День треба провести вдома, щоб не зіткнутися із нечистими силами.

Історія свята

Авдій вважається одним із дванадцяти біблійних пророків. Він був домоправителем при дворі ізраїльського царя Агава і вів благочестиве життя. Його зрадила його дружина та стала ініціатором гоніння християн. Коли почалися страти, Авдій допомагав утікачам, укривав їх у печерах і носив їм їжу.

Згодом Авдій залишив службу у царя і приєднався до пророка Іллі. Він став його послідовником і також отримав дар, зміг передбачати майбутнє. Він пророкував загибель Едома і спасіння на Сіоні. Його книга складається лише з одного розділу. Після смерті його поховали в Самарії, розташованій на території Ізраїлю.

На Русі Авдія вважали покровителем дому. До нього зверталися за тим, щоб він допоміг зберегти сприятливу обстановку в сім'ї та вирішив проблеми із господарством.

Що можна робити

Цього дня прийнято готувати особливий трав'яний відвар і додавати мед. Вважається, що цей чай допоможе зміцнити здоров'я взимку.

Варто звернути увагу на свої сни. Те, що наснилося вам у ніч на друге грудня – віщий сон.

Що не можна робити

2 грудня краще не виходити з дому без особливої потреби. Наші пращури намагалися не покидати своє житло через можливість зустріти злих духів. Якщо ж довелося вийти, то не можна розмовляти з незнайомцями.

Заборонено лаятись, кричати та вживати нецензурну лайку. Оскільки Авдій - покровитель домашнього вогнища та сімейних відносин, така поведінка могла його розгнівати.

Не можна викидати залишки їжі зі столу. Найкращим рішенням буде, якщо ви віддасте все це жебракам або бездомним тваринам.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: прикмети, поради астролога, цікаво знати, свято
В тему