Поради

Як вибрати якісні джинси: прості поради

Як вибрати якісні джинси: прості поради

Хороші джинси ніколи не виходять із моди. Як підібрати модель, яка прослужить десяток років? Треба звернути увагу на деталі, які видадуть неякісне виробництво.

Хлипкі кнопки, ґудзики і блискавка

Ґудзики повинні бути надійними і міцними, а прикріплені ніби на цвяхи — такі не відваляться після пари прань. Теж стосується ґудзиків і блискавки: вони повинні бути металевими, не пластиковими.

У магазині акуратно посовайте з боку в бік кнопки, що прикріплюють кишені до тканини, поверніть верхній гудзик, порухайте вгору-вниз собачку. Блискавка повинна легко відкриватися і закриватися, кнопки — намертво стояти на місці, ґудзик — бути рухомим, але не хитатися.

Косий рядок або висячі нитки

Високоякісні джинси відрізняються рівномірним швом: нитка слідує за певним патерном, прямим або зигзагоподібним. Перевірте не тільки зовнішню сторону, але і внутрішню: часто виробники «халтурять» саме на вивороті.

Всі рядки повинні мати закриті кінці, а з джинсів не повинні стирчати нитки. Буває, що брюки зроблені недбало, і нитки висять для краси. Але в такій моделі висіти повинні декоративні нитки, а не основні.

Просте плетіння тканини

Вважається, що чим щільніший денім, тим якісніший. Це не зовсім так: сьогодні виробники додають до складу тканини 5-10 відсотків еластану. Джинси з такої тканини чудово тримають форму, але в них комфортно рухатися, а ще їх не потрібно розношувати.

Набагато важливіша якість плетіння тканини. Хороший денім плетіння як кошик: рубчики йдуть «ялинкою», справа наліво і зверху вниз. Простіше плетіння (наприклад, «квадратами») видає неякісну роботу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: одяг, Поради, мода
В тему