Поради

Чому небезпечно часто приймати душ

Чому небезпечно часто приймати душ

Особиста гігієна важлива, але лікарі впевнені, що і у неї є свої межі.

Лікар-терапевт, кандидат медичних наук Олексій Жито знає — при дуже частому митті можуть розвиватися шкірні захворювання. Коли людина дійсно часто миється, у неї змінюється якісний склад шкіри: змиваються не тільки погані бактерії, але і хороші.

«У результаті слабшають бар'єри, які захищають нас від грибків, алергенів, і людина може отримати шкірні захворювання», — пояснює експерт.

При цьому, якщо митися рідко, не уникнути неприємного запаху.

«Вони вбудовуються в шкіру через мікротравми, мікроушкодження, тріщини на шкірі, можуть закупорювати сальні залози і тим самим викликають шкірні захворювання, наприклад дерматит, прищі. Тому для профілактики цих хвороб ми рекомендуємо митися більш регулярно», — каже лікар.

Звичайно, якщо ви ведете активний спосіб життя і, наприклад, тренуєтеся щодня — митися треба після кожного тренування, позбавляючись надлишків поту. А ось коли людина нечасто рухається, не займається фізичною культурою, знаходиться вже в літньому віці, вона потіє не так часто — можна митися рідше.

Не варто митися гарячою водою, тому що вона сприяє пошкодженню шкірних покривів, висушенню шкіри, яка стає воротами для бактерій, алергенів і вірусів.

«Ми не рекомендуємо користуватися антибактеріальним милом на регулярній основі, тому що порушується шкірний баланс хороших і поганих бактерій, наш місцевий імунітет і відповідь імунної системи на бактерію. У результаті людина стає більш сприйнятливою до інфекцій»,— каже Жито.

І, звичайно, потрібно регулярно прати губки, мочалки, рушники, просушувати їх перед наступним використанням і не кидати вологими.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: здоровий спосіб життя, Лікарі, Поради
В тему