Поради

Чи може померти душа

Чи може померти душа

Нам відомо, що тіло є смертним. На жаль, хочемо ми того чи ні, наш життєвий шлях та шлях наших близьких закінчиться. Але, зіштовхнувшись зі смертю, ми можемо зрозуміти: те тіло, що перед нами, і та людина, яку ми знали, це зовсім різні люди. Те, що робило тіло живим, пішло, але чи зникло воно назавжди?

Відповідь на це питання дає астрологиня Діана Сабітова.

Що таке душа

У різних вченнях та релігіях душею називають ту енергію, яка наповнювала тіло – ту частину, яку вклав у тілесну оболонку сам творець. Саме на душу відгукуються інші душі, саме її вібрацію, колір та звук ми неусвідомлено відчуваємо, коли прагнемо спілкування та близькості з людиною.

І ось, тіло розділяється із душею. Чи це означає, що душа втрачає свою унікальність? І також зникає? У більшості вчень ми бачимо пояснення – ні, душа продовжує свій шлях. Але чи залишиться вона незмінною? Чи зможемо ми знову впізнати одне одного, якщо буде судилося зустрітися?

Як душа трансформується

Тут уже не все однозначно. Досвід, який почне отримувати душа далі, може її змінити. Навряд чи повністю, але якісь важливі переконання, цінності, те, що у світському житті ми називаємо «особистістю», може дуже деформуватися і навіть перетворитися на свою протилежність.

Насильницька раптова смерть, образа та біль можуть накласти величезний відбиток чи навпаки – важливі усвідомлення та прощення, яке переживається у момент смерті та переходу. Саме тому так важливо говорити з душею та спрямовувати її, відпускати та допомагати переходу – такі ритуали є у кожній релігії.

Той самий досвід, який вже набутий, так звана «пам'ять душі» – вона залишиться. Вона може бути усвідомленою і ні, але неспроста незнайомі люди раптом розуміють, що знають один одного дуже добре і відчувають яскраві емоції при першій зустрічі. Не просто так нас емоційно «торкають» певні ситуації. Все це – слід тієї пам'яті, того досвіду, що стався одного разу.

Можна припустити, що зі смертю, з переходом душі з цього тіла в інші стани щось буде втрачено, але і щось придбано. Але тотального обнулення не станеться.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: містика, поради астролога, смерть
В тему