13 Квітня 2023
Новини

Норвегія висилає 15 співробітників російської розвідки

Норвегія висилає 15 співробітників російської розвідки

У Норвегії 15 співробітників посольства рф оголосили небажаними особами, які де-факто займалися шпигунською діяльністю під дипломатичним прикриттям. 

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявили в МЗС Норвегії 13 квітня. Відомство зазначає, що за діяльністю зазначених осіб стежили тривалий час. 

"Уряд вирішив оголосити персонами нон грата 15 співробітників російської розвідки, які діяли у Норвегії під дипломатичним прикриттям. Зазначені співробітники мають залишити країну у стислі терміни. Співробітникам розвідки, які хочуть приїхати у Норвегію, не видаватимуться візи", – йдеться у заяві норвезького МЗС.

Міністерка закордонних справ Аннікен Гуйтфельдт зазначила, що діяльність цих росіян несумісна з їхнім дипломатичним статусом, і рішення Норвегії – важливий крок для зменшення розвідувальної активності рф у країні та захисту національних інтересів Норвегії. 

Вона також зазначила, що росія наразі є найбільшою загрозою для Норвегії погляду розвідувальної діяльності. Міністерка додала, що Норвегія при цьому прагне і надалі підтримувати нормальні дипломатичні відносини з росією.

"Ми хочемо, щоб росія і далі мала нормально функціонуючу дипломатичну місію у Норвегії, але не будемо миритися з тим, щоби нею зловживали для розвідувальної діяльності під прикриттям", – наголосила Гуйтфельдт. 

Нагадаємо, у Фінляндії повідомляли, що шпигунські операції рф в країні послабли після видворення шпигунів та візових обмежень.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: норвегія, війна з Росією
В тему

Останні матеріали