14 Грудня 2022
Новини

Україна отримає від Норвегії 10 мостів вартістю $3 млн

Україна отримає від Норвегії 10 мостів вартістю $3 млн
Щоб замінити мости в Україні, які знищили під час повномасштабного російського вторгнення, Норвегія передасть 10 мостів загальною вартістю 3 мільйони доларів США.
Про це йдеться у пресрелізі на норвезькому урядовому сайті.

«російська війна цинічно знищила важливі частини інфраструктури в Україні. Щоб доставити їжу, воду та ліки, а також поранених українців до лікарні, Україна повністю залежить від функціонування дорожньої мережі», — сказав міністр закордонних справ Аннікен Гюітфельдт.

Норвегія відправить 32 трейлери, які завантажені конструкційними елементами мостів. За доставку відповідає Норвезьке управління державних доріг. Вартість мостів покриють з гуманітарного бюджету норвезького Міністерства закордонних справ.

Нагадаємо, раніше Норвегія надала Україні через Світовий банк ще 300 мільйонів крон. Ці кошти спрямували на виплату заробітної плати медичному персоналу, вчителям та працівникам бюджетної сфери, а також на виплату пенсій та соціальної допомоги.

У листопаді також стало відомо, що Норвегія готується виділити на підтримку України майже 1,5 мільярда норвезьких крон для Міжнародного фонду, який створили для фінансування військових потреб України. Ці кошти вирішили надати на додаток до 400 мільйонів норвезьких крон, які Норвегія пожертвувала фонду раніше.

Загалом Норвегія вирішила виділити на військову підтримку України у 2022 році 3 млрд норвезьких крон.

А на початку грудня Норвегія оголосила, що виділяє 150 мільйонів норвезьких крон на місію Європейського Союзу з навчання українських військовослужбовців.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: норвегія, допомога, війна з Росією
В тему

Останні матеріали