Поради

Чотири ознаки самої мудрої жінки

Чотири ознаки самої мудрої жінки

Жіноча мудрість може допомогти пройти всі випробування спокійно та з мінімальними втратами. Адже мудрість означає вміння бачити суть ситуації та залишатися в ній усвідомленою людиною, пропонувати шляхи вирішення та підтримувати оточуючих.

Ви можете себе назвати мудрою жінкою, якщо:

  1. Ви вмієте бачити загальне за приватним. Миттєва складність (наприклад, незроблені уроки) не перетворюється на катастрофу (ніколи не закінчить школу, не знайде роботи). Ви розумієте – робити висновки зарано, будь-яка ситуація може змінитися. У вас досить великий життєвий досвід і ви точно знаєте, часи змінюються, а стосунки залишаються.
  2. Ви вмієте розставляти пріоритети. Це означає, що знаєте і задовольняєте свої потреби (виділяєте час на відновлення і відпочинок, наприклад), а потім потреби інших. У роботі так само – ви знаєте, які завдання важливіші, яке рішення вплине на решту. Можливо, ви маєте заздалегідь продуманий план дій на всі випадки життя.
  3. Ви знаєте, що робити із сильними емоціями. Будь-яка людина може відчувати і гнів, і тривогу, і страх, і розпач. Інша річ, як вона розпорядиться цими почуттями? «Вивалить» їх на оточуючих чи знайде час, щоб обговорити їх із терапевтом, близькою людиною чи хоча б просто записати та усвідомити? «Придушення», відмова від емоцій теж не приводять до гармонії, тому мудра жінка знає – вона має місце і час для того, щоб розібратися в собі та своїх переживаннях. І ще одна грань цієї навички - ви вмієте допомагати іншим впоратися з важкими переживаннями, спрямувати їх, підбадьорити та втішити у скрутну хвилину.
  4. Ви знаєте ціну собі та своєму часу. У тому числі й часу, який інші можуть намагатися привласнити. Ви вмієте м'яко, але твердо говорити "ні" тому, що не підходить, і впевнене "так" тому, що подобається. Побалакати п'ять хвилин із ввічливості чи витратити ці п'ять хвилин на себе? Виберіть себе. Тому що розумієте, ваш час та сили обмежені, і вмієте їх грамотно розподіляти.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: жінки, психологія, цікаві факти
В тему