Поради

Самий небезпечний вид насіння: пояснення лікарів

Самий небезпечний вид насіння: пояснення лікарів

Дієтологиня Наталія Сичова розповіла про небезпеку насіння для імунітету, а також порадила, як вибрати корисний перекус.

Більш корисним, на думку дієтологині, є гарбузове насіння. Воно має властивість заспокоювати нервову систему через велику кількість магнію в складі.

«Користь насіння залежить від виду. Наприклад, я б особливо виділила на сьогоднішній момент користь гарбузового насіння. У ньому маса позитивних терапевтичних властивостей. Наприклад, в них досить велика кількість магнію, який добре діє на нервову систему. Це важливо, оскільки зараз практично всі в хронічному стресі, і насіння тут були б дуже корисне», - каже експертка.

При цьому найбільш популярне серед українців соняшникове насіння, як зазначила Сичова, має негативний ефект. Воно можуть бути небезпечне для імунної системи, якщо вживати його у великій кількості. Справа в тому, що в ньому міститься велика кількість різних жирних кислот.

«Соняшникове насіння я в своїй практиці обмежую пацієнтам. Так, там гарний вміст жиророзчинних вітамінів A, E і D, але там досить багато поліненасиченої жирної кислоти омега-6, а в раціоні сучасної людини її і так перебір. А ось кислот омега-3 мало», - зауважила вона.

Порушення співвідношення жирних кислот в організмі може негативно впливати на імунітет і запальні процеси в організмі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Харчування і дієти, Здоров'я, Лікарі
В тему