Поради

Кому не можна пити каву

Кому не можна пити каву

Лікарі насилу дійшли єдиної думки щодо користі і шкоди кави. Але дієтологиня Дарина Русакова порадила відмовитися від ранкової кави на голодний шлунок. Цієї думки дотримуються і інші лікарі.

На думку експертки, чашка ранкової кави на голодний шлунок може порушити перетравлювання їжі і навіть викликати больові відчуття.

«Кава не рекомендується людям із захворюваннями нервової системи, наприклад, з підвищеною збудливістю. Від кави доведеться відмовитися і тим, у кого є захворювання шлунково-кишкового тракту, пов'язані з підвищеною кислотністю. Для таких людей ранок, що почався з кави натщесерце, спровокує підвищення кислотності», - повідомила дієтологиня.

Краще не пити каву дітям і вагітним, і обмежувати споживання кави варто при порушенні серцевого ритму і різних типах аритмії.

Однак сказати, що кава шкодить, теж не можна. Кава дійсно допомагає підбадьоритися і це безпечніше, ніж енергетик.

Щоб збільшити користь кави, напій не варто змішувати з цукром або молоком. Адже поєднання з молочним білком перетравлюється складніше, а цукор всмоктується швидше.

Також каву можна пити тим, хто сидить на дієті. Для тих, хто байдужий до кави, є альтернативні варіанти - чорний і зелений чай.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: кава, Здоров'я, Лікарі
В тему