Поради

Найкращі три продукти для підтримки жіночого здоров’я

Найкращі три продукти для підтримки жіночого здоров’я

Жіноче здоров'я неймовірно крихке, найменший стрес або порушення режиму може привести до збоїв в гормонах або ж сприяти розвитку хвороб репродуктивної системи. І якщо зі стресом досить непросто боротися, враховуючи, що багато хто з нас проживають в містах, то налагодити режим харчування і сну буває набагато легше. Особливу увагу жінкам варто приділити саме харчуванню і ретельно вибирати продукти, які опиняться на тарілці.

Ми розповімо, які продукти варто розглянути при наступному поході до супермаркету, якщо ви дбаєте про своє здоров'я.

Томати

Так, кислота, що міститься в помідорах, може викликати неприємні відчуття у людей, які страждають через проблеми з травною системою, так що будьте обережні і вибирайте продукт з урахуванням індивідуальних особливостей. Однак якщо ви не відчуваєте проблем з шлунково-кишковим трактом, варто віддавати перевагу томатам хоча б кілька разів на тиждень, причому овочі можуть з'явитися на вашій тарілці або в сирому, або в тушкованому вигляді. Користь томатів в тому, що вміст в них антиоксиданту лікопіну чудово допомагає боротися з вільними радикалами, а також ви захищаєте клітини ДНК від пошкоджень. Жінкам в період менопаузи варто з особливою увагою поставитися до томатів - цей овоч дозволяє знизити ризик виникнення раку молочної залози.

Креветки

Багато хто скептично ставиться до цих морських мешканців, вважаючи їх виключно закускою до пива, однак не варто недооцінювати креветки як джерело корисних речовин для організму. Як і морська риба, креветки містять поліненасичені жирні кислоти, які забезпечують нормальний синтез гормонів. Напевно, не варто говорити, наскільки важливою є тема гормонів для будь-якої мешканки великого міста. Регулярне вживання креветок у відвареному вигляді сприяє підтримці організму в тонусі і правильному обмінним процесу. Крім того, морські створіння можуть значно знизити ризик онкологічних захворювань.

Часник

Сьогодні багато хто воліє використовувати часник у вигляді готової приправи, проте свіжий овоч буде незамінний, якщо ви дбаєте про своє здоров'я. Ви можете використовувати його в якості добавки при приготуванні супу або під час запікання м'ясних продуктів, важливо використовувати саме свіжі головки часнику. Сам по собі часник знижує ймовірність виникнення раку яєчників, так як містить майже 70 фітонутрієнтів. Однак варто бути обережним з приправою, якщо ви страждаєте на захворювання шлунково-кишкового тракту.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Здоров'я, жінки, харчування
В тему