Поради

Три продукти, які лікують головний біль

Три продукти, які лікують головний біль

Фахівці назвали несподіваний продукт, який допоможе зняти головний біль.

Про нього розповіли лікар-реабілітолог Сергій Агапкін і дієтолог, доктор медичних наук Михайло Гінзбург.

«Існує окремий вид головного болю, який пов'язаний з пошкодженням периферичних нервів. Досить давно відомо, що від таких болів погано допомагають класичні знеболюючі. А ось гострі спеції, такі як перець, часник, імбир надають виражену знеболюючу дію», - розповів Сергій Агапкін.

«Цей вид болю якраз пов'язаний з підвищенням активності певних больових рецепторів. І виникає таке відволікання - їх активність в підсумку підвищується, в результаті людина перестає відчувати біль в інших місцях», - підтвердив Михайло Гінзбург.

Таким чином ті, хто страждає від мігренеподібних болів, можуть використовувати цю здатність гострої їжі перенаправляти увагу рецепторів на інші ділянки організму.

Серед інших властивостей гострої їжі фахівці назвали відновлення чоловічої потенції і загальне поліпшення кровопостачання.

Лікарі відзначили, що у продукту немає миттєвої дії, тому, щоб домогтися належного ефекту, важливо вживати гострі продукти в їжу регулярно.

Аджика - не єдиний продукт, що ефективно допомагає проти мігрені та інших видів головного болю. Крім гострого, проти недуги добре працює солодкий чорний чай.

Через розчинений в напої цукор із заварки виділяються катехіни - речовини, що володіють вираженою аналгетичною та антимікробною дією.

Також від головного болю допомагають яблука.

Вони чудово допомагають, якщо причиною недуги є нестача естрогену. Яблука здатні оперативно нормалізувати його вироблення.

Зловживати якимось конкретним продуктом, тим не менш, не варто.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: продукти, Здоров'я, Лікарі
В тему