Поради

Звідки береться герпес і як його позбутися

Звідки береться герпес і як його позбутися

Багато хто з нас у своєму житті стикався з герпесом. Простіше кажучи, це вірусне захворювання з характерним висипанням згрупованих пухирців на шкірі і слизових. При цьому є вісім типів герпесу.

Герпес передається контактним і повітряно-крапельним шляхом, проникаючи через слизові оболонки порожнини рота, верхніх дихальних шляхів і статевих органів. Після тканинних бар'єрів, герпес виявляється в крові і в лімфі, а потім потрапляє у внутрішні органи.

При цьому лікарі пояснюють, що вірус герпесу є практично у кожної людини. Але, як правило, він не активний. Прокидається вірус, коли знижується імунітет.

Восени, коли на вулиці неприємно й холодно, вірус може активізуватися. Крім того, герпес може прокинутися, якщо поруч буде перебувати хвора людина.

З вірусом можна боротися, але позбутися від нього назавжди не вийде.

«Назавжди позбутися від вірусу неможливо, а боротися з проявами герпесу можна під час його розмноження. При появі герпесу на губах проводиться лікування препаратами для локального застосування (ацикловір, цикловір, зовіракс, панавір і т. д.). Щоб запобігти появі герпесу, необхідно своєчасно проводити профілактичне лікування хронічних захворювань, уникати стресів, висипатися і правильно харчуватися», - розповіла лікарка Тетяна Шаповаленко.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Лікарі, захворювання, Здоров'я
В тему

Останні матеріали