Чому варто ввести в раціон свинину
Регулярне вживання червоного м'яса сприяє підтримці здорового способу життя — з цією думкою згодні багато дієтологів, тренерів і лікарів. На відміну від яловичини, свинина краще засвоюється та менш шкідлива для судин і серця. На цьому переваги продукту не закінчуються. Найголовніше знати яку купити свинину варто, щоб отримати максимальну користь та як саме її приготувати.
Поради щодо вибору
Ключове правило вибору, як і для будь-якого іншого продукту — чим свіжіше м'ясо, тим краще. Але при покупці свинини, важливу роль відіграє і її жирність. Світла і м'яка консистенція волокон зустрічається у тварин, за якими добре доглядали та відгодовували, тоді як у недостатньо відгодованих свиней вона отримує насичений червоний відтінок. Але кращими вважаються підсвинки, з щільним, ніжним, блідо-рожевим м'ясом.
У свинині високий вміст наступних мікроелементів:
- магнію;
- цинку;
- лізину;
- вітамінів групи B, особливо B12;
- селену;
- арахідонової кислоти.
Щоб зберегти максимум користі в одній порції м'яса, варто знати як правильно готувати свинину.
Кілька рекомендацій по готуванню
В першу чергу, варто відмовитися від тривалого обсмажування у великій кількості олії. В такому випадку, готова страва вже практично не містить корисних вітамінів, тоді як виростає в кілька разів вміст шкідливого холестерину.
Щоб зберегти максимум користі, навіть після термічної обробки, рекомендуємо звернути увагу на досвід китайців. При готуванні, вони свинину або варять, або обсмажують протягом декількох хвилин. В іншому випадку, рекомендується м'ясо нарізати на невеликі бруски, а для смаження використовувати WOK. Сковороди подібного типу дозволяють підтримувати необхідний рівень тепла, а свинина дійде до готовності буквально за 10 хвилин. Далі можна додавати овочі, рис, спеції та вийде не тільки смачна, але надзвичайно корисна страва.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.