В центрі уваги

Чому варто ввести в раціон свинину

Чому варто ввести в раціон свинину

Регулярне вживання червоного м'яса сприяє підтримці здорового способу життя — з цією думкою згодні багато дієтологів, тренерів і лікарів. На відміну від яловичини, свинина краще засвоюється та менш шкідлива для судин і серця. На цьому переваги продукту не закінчуються. Найголовніше знати яку купити свинину варто, щоб отримати максимальну користь та як саме її приготувати.

Поради щодо вибору 

Ключове правило вибору, як і для будь-якого іншого продукту — чим свіжіше м'ясо, тим краще. Але при покупці свинини, важливу роль відіграє і її жирність. Світла і м'яка консистенція волокон зустрічається у тварин, за якими добре доглядали та відгодовували, тоді як у недостатньо відгодованих свиней вона отримує насичений червоний відтінок. Але кращими вважаються підсвинки, з щільним, ніжним, блідо-рожевим м'ясом. 

У свинині високий вміст наступних мікроелементів:

  • магнію;
  • цинку;
  • лізину;
  • вітамінів групи B, особливо B12;
  • селену;
  • арахідонової кислоти. 

Щоб зберегти максимум користі в одній порції м'яса, варто знати як правильно готувати свинину. 

Кілька рекомендацій по готуванню 

В першу чергу, варто відмовитися від тривалого обсмажування у великій кількості олії. В такому випадку, готова страва вже практично не містить корисних вітамінів, тоді як виростає в кілька разів вміст шкідливого холестерину. 

Щоб зберегти максимум користі, навіть після термічної обробки, рекомендуємо звернути увагу на досвід китайців. При готуванні, вони свинину або варять, або обсмажують протягом декількох хвилин. В іншому випадку, рекомендується м'ясо нарізати на невеликі бруски, а для смаження використовувати WOK. Сковороди подібного типу дозволяють підтримувати необхідний рівень тепла, а свинина дійде до готовності буквально за 10 хвилин. Далі можна додавати овочі, рис, спеції та вийде не тільки смачна, але надзвичайно корисна страва.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: їжа, м'ясо, Поради
В тему