Поради

Про це всі мовчать: небезпека передозування лавровим листом

Про це всі мовчать: небезпека передозування лавровим листом

Лавровий лист - одні з найулюбленіших прянощів українців, що надає страві яскравий насичений аромат.

Як повідомила гастроентерологиня, алергологиня-імунологиня Олена Грек, загалом лавровий лист корисний для організму. Однак додавати цю пряність в страви потрібно обачно, адже страви, рясно приправлені лавровим листом, можуть бути небезпечні для здоров'я.

Лікарка попередила про небезпеку «передозування» лавровим листом. Додавайте до страви не більше 1-2 листочків. При такому обсязі пряність не несе небезпеки. А ось більша кількість лаврового листа може привести до загострень деяких захворювань: гастриту, виразки, хвороб печінки і нирок.

«Це високоалергенна пряність, тому виключити її доведеться, якщо у вас є індивідуальна непереносимість. З тієї ж причини акуратніше з лавровим листом потрібно бути вагітним і годуючим жінкам. Додавати 1-2 листочка в суп можна, але безмірне вживання небезпечно. Наприклад, у годуючої мами або маляти пряність може викликати алергію і розлад травлення», - попередила гастроентерологиня, алергологиня-імунологиня Олена Грек.

При цьому доктор уточнила, що при помірному вживанні лаврового листа, ця пряність корисна. Так, в ній містяться вітаміни А, С, а також вітаміни групи B. Крім того, лавровий лист багатий корисними кислотами, мікроелементами, дубильними речовинами, які є антиоксидантами.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: страви, Лікарі, Поради
В тему

Останні матеріали