Поради

Що писати в резюме? 5 типових помилок, які допускають новачки

Що писати в резюме? 5 типових помилок, які допускають новачки

Не щастить у пошуку роботи? А ви впевнені, що ваше резюме правильно написане? Є 5 помилок, якій частіше всього допускають при складанні резюме.

 

Не перетворюйте резюме у поему

Кожний працівник намагається виставити себе перед потенційним керівництвом у кращому світлі. Саме для цього претендент не рідко прикрашає текст яскравими словесними зворотами чи використовує фрази, суть яких сам не розуміє.

Складаючи резюме постарайтесь бути критичним до себе. Подумайте над тим, чи була б цікава інформація, яку ви подали, вашому співбесіднику. Нехай краще лист здасться пустим, а ніж буде напханий кучею непотрібної інформації.

Що писати в резюме? Інформація повинна бути чіткою та правдивою і головне без «води». Відразу видаліть теми дипломних робіт та місця роботи, де ви пропрацювали менше року.

 

Хваліться не місцем роботи, а досвідом, який там отримали

Багато працювали і пишаєтесь цим? А дарма! Ті, хто часто змінював роботу та спеціалізацію створюють враження вітряної та несерйозної людини.

Замість того, щоб перераховувати усі попередні місця роботи, краще зробіть акцент на тих, які зацікавлять потенційного керівника. Немає досвіду? Будь яку посаду можна перетворити на родзинку свого резюме. Наприклад, ви можете вказати, що працюючи простим офіціантом стали толерантнішим та навчилися знаходити спільну мову з різношерстою публікою.

 

Викиньте з резюме банальності

Претендуєте на серйозну вакансію? Не варто вихвалятися тим, що знаєте Microsoft Office чи Інтернеті. Це базові навички, які вже давно і ні в кого не викликають здивувань. Тоді, що написати в резюме аби виділитися? Краще похваліться тим, що самостійно освоїли бухгалтерські програми чи вільно говорите на декількох мовах. Якщо більше вказати нічого, то пожартуйте, наприклад про те, що знаєте багато анекдотів і на корпоративах ви душа компанії.

 

Рекомендації та відгуки – ваша зброя

Йдете на співбесіду? Не забудьте взяти з собою рекомендації від попередніх роботодавців та приклади виконаних вами завдань. Про це повинні потурбуватися саме ви. Жоден серйозний роботодавець не буде після співбесіди дзвонити на місця вашої колишньої роботи та вишукувати в Інтернеті виконані вами завдання. Відтак, запам’ятайте, що потрібно додати до резюме відгуки ваших колег, начальства та приклади виконаних завдань.

 

Профіль у соціальній мережі розповість більше ніж резюме

Не бійтесь давати посилання на сторінки в соціальних мережах. Яскравий профіль з вдалими фотографіями може справити хороше враження на керівництво. Соціальна мереже розповість потенційному роботодавцю про вас значно більше ніж резюме.

А те, що ви приховуєте профіль, – може навпаки відштовхнути компанію від вашої кандидатури.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Кар'єра, робота
В тему

Останні матеріали