Поради

Як ви шкодите обличчю своїми звичками і що робити

Як ви шкодите обличчю своїми звичками і що робити

Кожна людина в якийсь момент замислюється про якість шкіри свого обличчя. У ранньому віці ми думаємо про висипання і акне, а пізніше починаємо помічати дрібні зморшки. Фахівці вважають, що шкіру обличчя можуть псувати наші щоденні звички.

  • Одна з найбільш шкідливих звичок - зловживання цукром. Справа в тому, що шкіра складається з протеїнових структур, зокрема еластину і колагенових волокон. А цукор при взаємодії з протеїном може дати хімічну реакцію. Чим більше цукру надходить в організм, тим більша ймовірність, що він зв'яжеться з протеїном. Еластичні волокна під дією цукру втрачають еластичність і швидше старіють.
  • Спробуйте звернути увагу, як часто ви примружуєтесь. А адже це змушує міжбровні м'язи скорочуватися, що призводить до зминання шкіри, розміщеної вище. Якийсь час зморшки будуть видні тільки, коли брови зсуваються, але колаген згодом зруйнується, а зморшки стануть глибшими і фіксуються.
  • Для нашої шкіри особливо важливий сон. Причому важливо не тільки, скільки часу ми проводимо уві сні, але і як ми спимо. Так, сон на животі, коли обличчя притискається до подушки, мнучи при цьому шкіру. Зморшки на лиці цілком можуть з'явитися після декількох годин сну в такому положенні. Крім того, це може привести до набряків навколо очей, оскільки це положення ускладнює дренаж рідини. Тому фахівці рекомендують спати на спині.
  • Уявіть собі, що любов до коктейлів цілком може негативно вплинути на шкіру обличчя. Причому важливий не склад напою, а те, що п'ємо ми його за допомогою трубочки. Якщо ви занадто часто затискаєте в губах соломинку, то чекайте зморшок навколо губ.
  • Задумайтесь, як часто ви торкаєтеся свого обличчя, чешете ніс, прибираєте заважаючі пасма, підпираєте підборіддя. Однак ця звичка, швидше за все, погано позначиться на шкірі обличчя, тому що навіть найчистіші руки несуть на собі бактерії. Вони забиваються в пори, викликають акне і провокують висипки.
  • Нестача води. Якщо ваш організм постійно зневоднений, це обов'язково вплине на зовнішній вигляд шкіри: вона буде виглядати старшою. У той час як вживання достатньої кількості води призведе до її пружності. Волокна шкіри - протеїн і колаген - краще функціонують у вологому середовищі. В середньому кожна людина повинна випивати 8 стаканів води в день.
  • Не можна не згадати алкоголь і куріння. Разом з алкоголем в наш організм потрапляють токсини, а кровоносні судини поступово розтягуються, а це призводить до утворення більш великих судин, які надають шкірі червонуватий колір. А ось серед найпоширеніших ознак курців виділяють зморшки навколо очей і рота і сіруватий колір шкіри. Куріння активізує гени, відповідальні за ензим, що знижує рівень колагену в шкірі. Це, в свою чергу, збільшує кількість зморшок і сприяє провисання шкіри.

Що робити

Щоб зменшити ризик надбати непотрібні зморшки, звичайно, потрібно постаратися позбутися від цих звичок. Однак є й інші методи зберегти красу обличчя. Найдоступніший з них - фейсбілдинг.

Фейсбілдинг не змінює зовнішність, не блокує міміку, він просто призводить м'язи в тонус - і гармонізує риси обличчя. І багато зірок також відмовилися від різних ін'єкцій на користь фітнесу для обличчя. І серед таких знаменитостей виявилися Дженніфер Лопес, Дженніфер Еністон і ще багато інших.

Сенс фейсбілдинга полягає в роботі з м'язами обличчя. Їх необхідно тренувати так само, як і м'язи тіла, і не допускати, щоб вони втрачали тонус. У соцмережах можна знайти безкоштовні і докладні інструкції з виконання подібних вправ.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: жінки, Здоров'я, Поради
В тему