Поради

10 ознак, що ви закохані

10 ознак, що ви закохані

Відмовляєтеся від звичних занять або відчуваєте себе надзвичайно оптимістично? Можливо, ви закохалися.

Закоханість – це одне з найбільш дивних і прекрасних почуттів, які може відчути людина. Хоча у всіх це відбувається по-різному, є деякі загальні думки і почуття, які допоможуть визначити, що ви закохані. Можливо, ви відчуваєте одну з очевидних ознак - наприклад, не можете думати ні про кого і ні про що, крім цієї людини, або ж ознаки можуть бути більш прихованими.

Ви не можете перестати дивитися на людину

Це класична ознака закоханості: втратити себе в очах того, кого ви любите. Справа в тому, що, коли ви дивитеся на коханого, ви бачите не тільки те, як він виглядає, ви можете уявити ваше спільне майбутнє або, принаймні, пофантазувати про те, яким воно може бути.

Ви відмовляєтеся від своїх звичайних занять

Якщо вам подобається проводити час з кимось, система винагороди в мозку підсилює вашу мотивацію, щоб хотіти більше цього спільного часу. Ви починаєте жадати присутності людини, думати про те, як бути поруч з нею. У спробі здійснити бажане ви можете почати вивчати її інтереси в надії, що це допоможе зміцнити зароджується зв'язок між вами. Це дасть загальні теми, які ви можете обговорити в розмовах з тим, хто вам подобається, і стати з ним ближче.

Ви не заперечуєте, коли він робить щось непривабливе

Коли людина, в яку ви закохані, робить щось, що вам може не сподобатися, чи то неохайність або НЕ опущений стільчак, ви не будете заперечувати. Насправді ви можете навіть не помітити цього.

Коли ви разом, час летить дуже непомітно

Якщо ви закохалися в когось, є шанс, що ваш час з ним пролетить дуже швидко. Так часто буває, коли ми займаємося тим, що нам подобається, і час, проведений з людиною, в яку ми закохані, нічим не відрізняється від цього.

Ви ідеалізуєте людину

Закоханість може трохи спотворити ваше відчуття реальності. Цілком ймовірно, що якщо ви глибоко закохані в когось, то у вас буде дещо нереалістичне уявлення про те, хто він і як себе подає. Тому, навіть якщо ви схильні критично ставитися до того, що хтось інший робить або говорить, але пізніше об'єкт зацікавленості робить або говорить те ж саме, ви можете просто не помітити цього. Навіть якщо людина носить сандалі із шкарпетками, в ваших очах це робить її красивою. Коли ви закохані, все, що ви бачите, - це версія краси, яка здається вам незаперечною. Це ідеалізація людини, на якій зосереджені всі ваші почуття.

Ви відчуваєте себе надзвичайно оптимістично

Коли ви закохуєтеся, все інше у вашому житті може здаватися прекрасним. Ви також можете відчувати себе трохи енергійніше без видимих причин. Це результат всіх тих «дофамінових ударів», які ви отримуєте від думок про свого партнера і занять або разом з ним, або нагадуючих про нього. Акт позитивного передчуття допомагає зменшити відчуття стресу, тому думки про майбутнє спілкування з партнером зміцнюють ваше психічне здоров'я і допомагають вам краще ставитися до життя.

Ви хочете чіпати і цілувати його

Знову ж таки, це може здатися очевидним. Але причина, з якої вам хочеться торкатися і цілувати того, в кого ви закохані, набагато глибша, ніж ви думаєте. Коли ви торкаєтеся до людини, в яку закохані, відбувається викид «гормону кохання» окситоцину. Це змушує вас почувати себе щасливим і зміцнює зв'язок між вами і вашим партнером.

Ви завжди думаєте про нього

Закоханість має на увазі повну віддачу наших почуттів іншій людині. У цій віддачі ми в певному сенсі зливаємося з людиною і стаємо повністю поглинені нею, до такої міри, що вона займає всі наші думки. Почасти це відбувається завдяки окситоцину. Він може впливати на емоції, пізнання і може допомогти вам відчути себе ближче до когось.

Ви хочете, щоб він був щасливий

Коли ви починаєте закохуватися в когось, то можете виявити, що почуття альтруїзму зашкалює. Ви хочете щастя не тільки для себе, але і в рівній мірі для іншої людини. Такі почуття характеризують більш зрілі версії любові і можуть покласти початок міцним і тривалим відносинам.

Ви помічаєте в собі це почуття

У центрі закоханості - відмова від інтересу до інших потенційних партнерів. Повна єдність партнерів в близькості, довірі і щирості. Згодом власницьке почуття може вщухнути, але воно завжди ховається в серцевині закоханості, це те, що робить партнера винятковим і єдиним.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: кохання, чоловіки, жінки, психологія, стосунки
В тему

Останні матеріали