Поради

Чому треба чистити зуби навпаки: пояснення стоматологів

Чому треба чистити зуби навпаки: пояснення стоматологів

Стоматологи стверджують, що догляд за зубами повинен бути багатоступеневим, як догляд за шкірою або волоссям.

Розповідаємо, як правильно піклуватися про зуби.

Більшість людей чистять зуби щіткою, а потім використовують ополіскувач для рота. Однак стоматологи радять рухатися в зворотному напрямку: спочатку використовувати ополіскувач, потім нитку і щітку. Так все поверхні і порожнини між зубами будуть очищені, а корисні речовини будуть мати максимальний ефект.

  1. Ополіскувач для рота

Поки ми спимо, патогенні аеробні бактерії, що викликають захворювання ясен, збільшують свою активність. Ополіскувач для рота допомагає позбутися від неприємного запаху і підготувати зуби до чищення відразу після пробудження.

  1. Зубна нитка

Так, її краще використовувати до чищення зубів, а не після. Навіть найзручніша щітка чистить передні і задні стінки зубів, але недостатньо ефективно вичищає простір між ними. Нитка прибирає бактерії з самого низу зуба і «виносить» їх назовні.

  1. Зубна щітка

Чистити зуби необхідно не менше двох хвилин під кутом 45 градусів до ясен. Не тисніть занадто сильно на зуби, щоб не викликати травму.

Додатково: скребок для язика

Річ, що не дуже відома в нашій країні, але популярна в західних країнах. На язику також накопичуються бактерії: вони навряд чи викличуть патології зубів, але можуть стати причиною неприємного дихання. Крім того, знижується ризик виникнення хвороб порожнини рота і зменшується кількість нальоту на зубах.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Стоматологія, здоровий спосіб життя, Поради
В тему

Останні матеріали