Відома дієтологиня Антоніна Стародубова пояснила, в чому небезпека вживання зеленої частини дині і кавуна.
Як стверджує фахівчиня, якщо в плодах є шкідливі речовини, то всі вони знаходяться близько кірки. За словами лікарки, в зеленій частині можуть накопичуватися нітрати, тому варто їсти плоди тільки до неї.
Також дієтологиня радить віддавати перевагу кавунам і диням, розмір яких дозволяє з'їсти їх за один день.
Якщо ж все-таки плід дуже великий, то відрізані шматки треба зберігати в холодильнику, накривши харчовою плівкою, зазначає експертка.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.
На Волині 25 людей отруїлися чадним газом
1 Грудня 2025
Померла лікарка Ганна Левчук з Луцька
27 Листопада 2025
На Волині зросла кількість випадків інфаркту
25 Листопада 2025
Чому люди стають залежні від горілки, і чи всі можуть вилікуватися?
17 Листопада 2025
Помер відомий лікар Волинської обласної лікарні
14 Листопада 2025
4 хвилини не билося серце: на Волині медики врятували жінку
13 Листопада 2025
У лікарні від сказу померла волинянка
10 Листопада 2025
Чи безпечні домашні пологи з доулою?
7 Листопада 2025
Реклама





