Поради

Як обрати безпечну іграшку для дитини

Як обрати безпечну іграшку для дитини

Хороша іграшка для однї дитини не обов’язково має бути доброю для іншої. При купівлі іграшки необхідно врахувати особистість дитини, її вподобання.

 

Перш за все потрібно враховувти чи є іграшка безпечною. Щороку сотні тисяч дітей отримують ушкодження від іграшок, з якими вони граються. За законом, на кожній іграшці повинна бути іструкція виробника, за якою ви маєте перевірити іграшку на безпечність. Ми надамо вам перелік особливостей, які потрібно буде врахувати при покупці. Перед тим, як принести іграшку додому вашому малюку, обов’язково зважте на такі речі:

Міцність конструкції: Спробуйте вийняти очі, гудзики, частини, складові елементи та орнаменти аби переконатися, що дитина не зможе вийняти їх самостійно та вдавитися.

Крихкість: Переконайтесь, що іграшка не розіб’ється, якщо її кинути або якщо вона впаде на тверду поверхню з висоти дитячого зросту.

Малюнок, забарвленя: Нові іграшки повинні бути пофарбованими нетоксичними фарбами, але в старих екземплярах або іграшках ручної роботи фарба може бути не зовсім безпечною.

Матеріал та наповнення: Вони не повинні бути легкозаймистими.

Гострі або виступаючі краї: Проведіть пальцями по металевих або пластмасових елементах, щоб перевірити чи ріжуться вони або дряпаються. Зашліфуйте гострі частинки, які вистовбурчуються. Іграшки з дерева перевірте на наявність щепок, що можуть попасти в тіло дитини.

Стійкість іграшки для сидіння:  Поставте таку велику іграшку на підлогу та переконайтеся, що вона не перекидається. Наприклад такі іграшки, як коник, що гойдається.

Неелектричність:  Не купуйте іграшок з електричним приводом  для дітей від 2 до 3 років, оскільки вони обов’язково спробують батарейки на смак. Також вони зможуть поранитися, коли намагатимуться вставити або ж вийняти їх. Іграшки з нагрівальним елементом є небезпечними для дітей віком менших від 8-ми років.

Металеві вироби: Переконайтесь, що предмети з металу не є шершавими і не містять елементів накшталт ножниць, якими дитина зможе поранитися. 

Шум: Спершу увімкніть музичну іграшку та переконайтесь, що вона не пошкодить слух дитини, якщо та притулить її близько до вуха. Уникайте іграшок, які видають протяжний, гучний звук. Це може пошкодити слух. Навчіть дітей тримати музичні  іграшки подалі від вух. Іграшкові пістолети (які більшість батьків намагаються не купувати дітям) можуть спричинити пошкодження слуху, навіть якщо використовувати їх правильно.

Частинки: Переконайтеся, що іграшка не містить частинок, які є достатньо малі і дитина зможе їх проковтнути. Впевніться, що всі рухомі елементи прикріплено надійно.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Сім'я, Школа батьківства
В тему