Поради

Як розпізнати погане м’ясо перед покупкою

Як розпізнати погане м’ясо перед покупкою

Не завжди просто відрізнити хороший товар від поганого, особливо коли виробники намагаються максимально переключити увагу покупця з утримання на упаковку. Саме вона найчастіше заважає досконально розглянути м'ясо і вибрати кращий шматок.

Ось кілька основних факторів, за якими легко можна відрізнити свіже м'ясо від залежаного.

Постарайтеся уважно розглянути м'ясо. Якщо були порушені умови зберігання, то на м'ясі з'являється наліт або слиз.

За кольором свіжа яловичина буде помірно червоною, тому не потрібно вибирати шматок яскраво червоного кольору - в природі такого точно не буває. Свіжа телятина матиме рожево-червоний природний відтінок, яловичина - темно-червоного кольору. Жирові прошарки при цьому повинні бути хорошого білого кольору. Свинина ж повинна бути блідо-рожевого кольору. Шматок свіжого м'яса буде трохи світліший від залежаного шматка.

У м'яса не першої свіжості, наприклад, яловичини, частина шматка матиме червонуватий відтінок, а інша частина - мати сірі плями.

Запам'ятайте і те, що поверхня свіжого м'яса не може бути вологою і лискучою, у неї є так звана скоринка підсихання. Принісши такий шматок додому і відкривши упаковку, ви в цьому переконаєтесь самі. Торкаючись до хорошого шматка, ви можете помітити, що ваша рука залишиться майже сухою, а тактильно саме м'ясо повинно бути пружним. Натиснувши на нього пальцем, простежте, що вм'ятина пропадає швидко - це ще одна хороша ознака.

Останнє в списку, але не за важливістю, це, безумовно, запах. Найчастіше м'ясо немає можливості оцінити за цим параметром в магазині, але ви зможете це зробити вдома, перед приготуванням.

Хороший шматок не може відштовхуюче пахнути, м'ясо по запаху повинно викликати бажання скоріше його приготувати. І тільки! Смачного!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: м'ясо, Поради, магазин, продукти
В тему