Поради

Чому треба стати егоїсткою: прості пояснення від психологів

Чому треба стати егоїсткою: прості пояснення від психологів

З самого дитинства батьки прививають нам думку, що егоїзм – це погано. Насправді, саме здорового егоїзму нам дуже часто і не вистачає. Якщо людина не знає собі ціну, не вміє відстоювати особисті кордони, то швидше за все вона буде робити багато чого на шкоду собі.

Ось як насправді виявляється любов до себе.

Ви відпочиваєте, якщо втомилися

Дуже часто жінки готують і прибирають дім, незважаючи на величезну втому. Хочеться бути хорошою господинею, дружиною, матір'ю і, можливо, комусь це навіть вдається. Але, чесно кажучи, вдається не всім. Обставини життя у всіх різні і тому у працюючої жінки сил на домашнє вогнище буде значно менше, ніж у непрацюючої.

При цьому жінка непрацююча може вкласти всі свої сили в дитину. А ще можна погано себе почувати або просто не захотіти прибирати. Людина, яка любить себе, завжди буде робити суспільно-корисні справи в стані ресурсу, а не в стані стресу і тривожності.

Ви просите про допомогу

Поширена ситуація - людина робить все за всіх, а потім скаржиться, що їй ніхто не допомагає або зривається на домочадців. Справа в тому, що якщо ви помічаєте в собі подібну поведінку, то варто задуматися про роль рятувальника, яку ви на себе берете.

Рятувальник хоче вберегти родичів від пилу і голоду, але не безоплатно, а щоб його любили і хвалили. Правда, люблять не за щось, люблять просто так. А домочадці спокійно можуть вирішити питання з пилом і продуктами самостійно. Спробуйте подумати про те, чого саме хочеться вам, а не що бажають інші. Можливо, тоді ви навчитеся просити про допомогу і більше відпочивати.

Ви злитеся і говорите про це

Якщо свекруха дала недоречну і непрохану пораду, а подруга зазначила, що ви набрали кілька кілограмів і посміхнулася, цілком логічно висловити своє невдоволення або навіть гнів. Дійсно, люблячі люди не роздають неприємні коментарі і не дають поради, про які не просили. Ви доросла людина і самі знаєте, як вам краще жити і в якій вазі перебувати. Якщо чийсь коментар вам знадобиться, ви обов'язково про нього попросите.

Найчастіше після декількох походів до психолога, у людей "відвалюються" деякі знайомі. Справа в тому, що психолог допомагає людині навчитися відстоювати свої особисті кордони і реагувати на подразник так, як він того заслуговує. Дуже часто ми мовчимо і накопичуємо негативні емоції, замість того, щоб цього негатив висловити. Чемно, прямо і строго.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: жінки, психологія, стосунки, цікаво знати, Поради
В тему

Останні матеріали