Поради

5 ознак жіночої мудрості

5 ознак жіночої мудрості

Прийнято вважати, що чоловіки не люблять розумних жінок. Однак, як з'ясовується, і дурні жінки їх теж не приваблюють. Насправді чоловіки цінують жінок, які мають мудрість. Саме такі представниці слабкої статі не просто привертають чоловіків, але і викликають бажання крокувати з ними по життю.

Так що ж представляє із себе мудра жінка? Пропонуємо вам п'ять ознак жіночої мудрості.

Вміє слухати

Мудра жінка вміти слухати і чути, про що їй кажуть. Це не означає, що жінка в розмові з чоловіком повинна мовчати, «як риба об лід». Інакше у нього може скластися відчуття, що він розмовляє сам з собою або ним просто не цікавляться.

Але мудра жінка ніколи не тикає в ніс свою освіту і знання. Чи не намагається постійно увіткнути свої «п'ять копійок» в розмову, даючи зрозуміти, що її власна думка, куди важливіше і цікавіше того, що думає чоловік.

Якщо чоловік вирішить поділитися своїми планами або намірами, вона вислухає з розумінням. І ні за що не стане критикувати або висловлювати сумніви в їх здійсненності. Мудра жінка ніколи не стане критикувати або висміювати мрії і фантазії чоловіка, якими б утопічними вони не здавалися.

Оскільки розуміє, що, якщо чоловік ділиться цими думками, значить, бачить в ній близьку душу, значить, довіряє їй. І вона ні за що не дозволить зруйнувати цю довіру в запалі самоствердження.

Вміє поступатися

Жоден справжній чоловік не потерпить конкуренції. Тому представники сильної статі зазвичай стороняться жінок, які борються за лідерство у відносинах. Такі жінки не бажають йти на компроміси, не вміють прощати і просити пробачення, перебувають у твердій впевненості, що завжди і все роблять правильно, вважають за можливе вказувати чоловікові, що і як треба робити.

Подібне ставлення здатні витерпіти тільки представники сильної статі, які мають психологію жертви. Але такі чоловіки, як правило, не здатні досягти будь-якого успіху в житті. В результаті жінка все життя картає чоловіка за його нікчемність, не здогадуючись, що почасти сама у цьому винна.

Мудра жінка ніколи не покаже своєї переваги над чоловіком, якщо він, звичайно, їй дорогий, не стане заперечувати його право на лідерство.

Уміння виявляти гнучкість у відносинах, йти на компроміси є однєю з головних ознак жіночої мудрості. Це не означає, що жінка повинна повністю відмовитися і від своєї думки, і від права її висловлювати. Але при цьому вона ні за що не стане наполягати на своєму, надавши чоловікові можливість самостійно приймати рішення і нести за нього відповідальність.

Висловлюючи свою думку або пропонуючи шляхи вирішення будь-якої проблеми, мудра жінка не стане принижувати чоловіка, демонструвати, що сумнівається в його силах. Приймаючи рішення обранця, вона демонструє, що вірить в нього, тим самим даючи чоловікові можливість відчути себе сильним.

Не намагається змінити чоловіка

Уміння приймати чоловіка таким, яким він є – ще одна ознака жіночої мудрості.

Не секрет, що добра половина жінок, навіть якщо чоловік їх чимось не влаштовує, вирішують пов'язати з ним своє життя, розраховуючи в майбутньому його переробити.

Але розрахункам цим, як ми вже не раз говорили, збутися не судилося. Оскільки переробити чоловіка, та й взагалі дорослу людину, без його бажання неможливо.

Жіночі ж спроби змінити чоловіка приводять лише до взаємного невдоволення подружжя. Ні про яку довіру і близькість в стосунках говорити не доводиться. В результаті жінка приходить до висновку, що не того мужика вибрала, і береться себе жаліти, із заздрістю поглядаючи на подруг, яким, як їй здається, в цьому плані пощастило більше.

Але, швидше за все, тут справа не у везінні, а саме в тій самій жіночій мудрості, завдяки якій ці подруги здатні приймати чоловіка таким, яким він є.

Це не означає, що вони готові миритися з його запоями, загулами або бажанням сидіти на жіночій шиї. Мудра жінка з таким чоловіком не зв'яжеться по замовчуванню.

«Мудрі жінки не намагаються міняти чоловіка, а приймають його таким, яким він є, з усіма його недоліками. Вони вміють поважати чоловіка. Поважати свого чоловіка означає не командувати ним, не критикувати, не направляти його, не вказувати йому потрібний шлях, не приймати за нього рішення. І при цьому вона вміє бачити і цінувати позитивні риси свого обранця».

І саме така поведінка, запевняють фахівці, і викликає в душі чоловіка бажання що-небудь змінити заради жінки і змінитися самому.

Вміє прощати

Демонстрація образи - один з улюблених жіночих прийомів. Вирощуючи в чоловікові почуття провини, жінка намагається ним маніпулювати. За великим рахунком образа - це небажання зрозуміти іншого. Адже щоб постаратися зрозуміти партнера, треба напружитися, зробити над собою зусилля.

Ображена жінка насолоджується відчуттям, що вона жертва. Вона зациклена на собі, прислухається в основному до власних доводів і відчуттів. І що б не сказав чи зробив чоловік, все сприймається з точки зору власних переживань. Зрозуміло, переживання самого чоловіка в цьому випадку в розрахунок не беруться.

Звичайно, це не означає, що мудра жінка повинна тримати всі образи в собі. Навпаки, вона ними обов'язково поділиться. Але зробить це спокійно і доброзичливо, не принижуючи і не ображаючи чоловіка.

Головна мета для неї в цій ситуації - не примусити людину переживати почуття провини, спробувати зрозуміти причини події. Будь це просто неприбрана чоловіком чашка або навіть зрада. Звичайно, в останньому випадку у жінок з прощенням набагато складніше. Але деяким представницям слабкої статі вистачає мудрості і на це. Так може бути, коли обоє все-таки дорожать відносинами, а зрада стає лише наслідком проблем, що намітилися.

Чи варто говорити, що, простивши чоловіка за що б то не було, мудра жінка потім не стане йому постійно про це нагадувати.

Вміє бути вдячною

Як не раз відзначали психологи, у чоловіків існує потреба в визнанні. Тому для них дуже важливим є вміння жінки бути вдячною. Адже як часто буває - щоб чоловік не робив, дружина завжди ним незадоволена. І хліб не той купив, і не на той курорт повіз, і мало чого в житті добився.

Таким чином жінка вбиває в чоловікові відчуття значущості. Тобто, по суті, вбиває в ньому почуття власної гідності. У одних чоловіків в таких випадках опускаються руки, і вони взагалі перестають намагатися що-небудь робити - а який сенс? У них пропадає всіляке бажання до чогось прагнути, щось робити взагалі і для цієї жінки - зокрема. А недолік визнання і поваги вони будуть добирати на стороні. Чоловіки сильніші, втомившись від постійного невдоволення дружини, можуть взагалі піти.

Мудра жінка вміє без опору приймати все, що здатний дати чоловік, вміє бути йому вдячною. Це дає чоловікові можливість відчути почуття своєї значущості для цієї жінки і бажання старатися і далі заради неї. За великим рахунком, жіноча мудрість проявляється в здатності жінки вірити в свого обранця і давати йому можливість самому повірити в себе. Можливо, саме тому серед мудрих жінок так рідко зустрічаються нещасні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: жінки, чоловіки, стосунки, психологія, шлюб, Поради
В тему