Поради

Що носити у спеку, якщо у вас підвищена пітливість

Що носити у спеку, якщо у вас підвищена пітливість

Для багатьох людей, які страждають гіпергідрозом, пітливість, особливо під час сильної спеки, є великою проблемою. Фактично, одна оцінка серії пацієнтів, задокументована в журналі дерматологічних клінік, показала, що 70% пацієнтів з пахвових гіпергідрозом повідомляли про необхідність міняти одяг два або більше разів на день. На щастя, є поради і рекомендації, які допоможуть підібрати зручний одяг для людей, які надмірно потіють.

Які матеріали вибирати

Коли справа доходить до зменшення впливу поту, матеріал, з якого зроблений ваш одяг, має значення. Тип волокна визначає, наскільки повітропроникний одяг і, в кінцевому підсумку, скільки поту затримується на шкірі. Влітку (і в будь який інший час року) рекомендується носити легкі натуральні тканини.

Бавовна або льон – чудовий вибір. Вони поглинають піт, а також дозволяють потоку повітря охолодити шкіру. Шерсть і шовк також є натуральними волокнами, які дозволяють шкірі дихати, але вони можуть бути не кращим вибором в літню спеку. Якщо ви збираєтеся займатися спортом, вибирайте вологовідвідний матеріал. Зазвичай краще уникати синтетичних тканин, але в цьому випадку еластична тканина вам не завадить.

Багатошаровий одяг

Коли ви сильно потієте, можна використовувати гарний лайфхак – одягатися багатошарово. Якщо ви плануєте вибрати сорочку з короткими рукавами, під низ надіньте бавовняну майку, щоб ввібрати піт і запобігти появі плям. Це також дає вам можливість знімати шари одягу у міру того, як днем ??стає жарко, і регулювати теплообмін. Ще одна стратегія, яку використовують деякі люди, - це надягати спеціальну вбираючу нижню білизну або прокладки, які вбирають піт, щоб він не потрапив на одяг. Це може бути гарною ідеєю, якщо ви збираєтеся на важливу зустріч, де потрібно виглядати презентабельно.

Звертайте увагу на колір

Це не запобігатиме потраплянню поту на одяг, але допоможе приховати плями від поту, які часто помітні на тканини. Очевидний трюк – носити темніші кольори, щоб приховати плями, і він дійсно працює. Також можете використовувати яскраві принти, щоб приховати будь-які плями. Дуже світлі тони також часто допомагають приховати плями.

Взуття з натуральних матеріалів

Якщо у вас пітніють ноги, постарайтеся забезпечити провітрювання шкіри. Знайдіть взуття з натуральних матеріалів, наприклад зі шкіри або бавовни. Згідно веб-сайту Mayo Clinic, найкраще носити спортивні шкарпетки, які вбирають вологу. Носити шльопанці може бути складно через зісковзування їх зі ступні, тому влітку сандалі з ремінцями будуть найпростішим і зручним варіантом.

Використовуйте антиперспірант з розумом

Якщо у вас гіпергідроз, то, ймовірно, ви знайомі з антиперспірантами. Якщо ні, то вам слід інвестувати в деякі з них. Правильне нанесення антиперспіранту - важливий крок у запобіганні вбирання поту в тканину одягу.

Найкраще наносити його на ніч на суху шкіру. Антиперспірант, нанесений на ніч, продовжує діяти протягом наступного дня і набагато більш ефективний, ніж при нанесенні відразу після душу вранці.

Хлорид алюмінію (або нейтралізована сіль), який є активним інгредієнтом вашого антиперспіранту, працює найкраще, якщо він засвоює майже 6-8 годин для впливу на шкіру, а люди з первинним вогнищевим гіпергідрозом менш схильні потіти вночі.

Якщо ви не знаєте, як вибрати відповідний антиперспірант, що відпускається без рецепта, ознайомтеся з активними інгредієнтами і поговоріть зі своїм лікарем, щоб знайти рішення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: спека, одяг, Поради, цікаво знати
В тему

Останні матеріали