Поради

Чому зранку треба їсти яйця: 4 причини

Чому зранку треба їсти яйця: 4 причини

Яйця мають безліч корисних властивостей, які зміцнюють організм людини і навіть здатні підняти настрій. Не дивно, що експерти рекомендують вживати цей продукт не рідше декількох разів на тиждень.

Ось детальніше про користь яєць вранці.

Поліпшення зору

Антиоксиданти лютеїн і зеаксантин, якими багаті яйця, накопичуються в сітківці очей і захищають їх від шкідливого впливу сонячного світла. Додатково до цього, вони знижують ризик розвитку катаракти і дегенерації жовтої плями.

Високоякісні білки

Яйця мають ідеальний амінокислотний профіль і містять високоякісні білки. Можна сказати, що цей продукт є одним з найважливіших джерел білка в раціоні людини.

Поліпшення холестерину профілю

Незважаючи на те, що в одному яйці міститься близько 212 мг холестерину, вживання цього продукту не сприяє підвищенню цієї речовини в крові. Навпаки, за даними деяких досліджень, яйця підвищують рівень хорошого холестерину і допомагають переробляти «поганий».

Поживні речовини

Вітаміни А, В2, B5, B12, а також селен, кальцій, залізо, калій, цинк, марганець – цими та іншими корисними речовинами наділені яйця. В одному великому курячому яйці – 77 калорій, 6 г якісного білка, 5 г жиру і зовсім небагато вуглеводів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Здоров'я, Харчування і дієти, Харчування і дієти, здоровий спосіб життя, продукти
В тему