Поради

Що можна і що не можна робити в церкві

Що можна і що не можна робити в церкві

Багато віруючих людей, які приходять до храму, не знають, як правильно себе вести.

Церква - це священне місце, тому виникло багато заборон під час її відвідин. Звичайно, якщо ви будете себе неналежно вести, вас не виженуть, але варто ознайомитися з правилами поведінки в церкві, щоб не накликати біду на себе і свою сім'ю.

Гучні розмови і бесіди на абстрактні теми

У храмах варто розмовляти пошепки, щоб не заважати іншим людям. Справа в тому, що багато віруючих приходять до храму за молитвою, а хороша акустика і гучні голоси можуть відвернути від цього. Також в храмах не можна розмовляти на абстрактні теми, так як це місце призначене для іншого. Священнослужителі кажуть, що людей, які розмовляють в храмі протягом довгого часу, просять вийти на вулицю і продовжити бесіду там.

Їжа і напої

У храмах не прийнято їсти і пити щось, крім святої води і проскурок, а також жувати жуйку. Це вважається неповагою до всіх присутніх, а також заважає людям молитися. У храмах існують спеціальні столові, де можна зайнятися трапезою.

Використання телефону

Гучні розмови по телефону суворо заборонені в храмах, так як вони заважають іншим людям. Листуватися з іншими людьми священнослужителі рекомендують за межами церкви, так як світло від телефону і звуки можуть відволікати інших людей від їх справ. Крім того, це вважається неповагою до священнослужителів та релігії.

Зовнішній вигляд і одяг

Всі знають, що чоловікам не можна заходити до церкви в головних уборах. Однак існують певні правила, які стосуються одягу та загального зовнішнього вигляду. Священнослужителі рекомендують одягатися скромно, але охайно і красиво. Жінкам не радять наносити яскравий макіяж, щоб чоловіки в церкві думали про Бога, а не про жіночу красу. Також існує думка, що жінкам не можна заходити до церкви в брюках, але це не так. Головне, щоб штани були скромними і не обтягуючими.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: молитва, церква, православна церква україни, Поради
В тему