Поради

Про що нас попереджає дежавю

Про що нас попереджає дежавю

Дежавю – це дивне відчуття, ніби те, що відбувається з людиною в цей момент, вже колись з нею відбувалося.

Практично кожен з нас відчув дежавю хоча б один раз в житті. Що особливо цікаво: штучно дежавю викликати не вдається, незважаючи на те, що хворі на епілепсію відчувають його досить часто. Вчені так і не прийшли до єдиної думки про природу дежавю. Існує величезна кількість теорій на цю тему, але зупинимося на «духовних».

  • Філософська теорія про четвертий вимір, в якому стираються грані реальності, передбачає, що ми існуємо одночасно в сьогоденні, минулому і майбутньому. Дежавю виникає через збій в зчитуванні нами інформації: замість нинішнього нам відкривається минуле або майбутнє.
  • Парапсихологи розглядають дежавю як спогади, вираховані нами з загального інформаційного поля Всесвіту.
  • Теорія паралельного Всесвіту стверджує, що дежавю – це переживання, в які людина була занурена в паралельному світі, і випадковим чином вони відбилися в світі реальному.
  • Теорія реінкарнації пов'язує дежавю зі спогадами, які зберігаються у кожного з нас з попередніх життів і з якоїсь помилки «спливають» в нинішнє.
  • А припущення, що дежавю – це спогад душі про період перебування в світі духу між смертю в реальному світі і наступним втіленням має під собою наукову основу. Таке пояснення феномена дежавю було розроблено доктором філософії Майклом Ньютоном, дипломованим психологом-гіпнотерапевтом з Каліфорнії, який створив авторську методику вікової регресії. Багато років він погружає пацієнтів в лікувальний гіпнотичний транс, і виявив, що в цьому стані деякі люди потрапляють в проміжні періоди між своїми минулими життями і можуть описати те, що відбувалося з ними, починаючи з моменту смерті до нового втілення. На підставі своїх досліджень Ньютон написав книгу «Подорожі душі», що отримала широкий резонанс в психологічному співтоваристві. За теорією гіпнотерапевта, в духовному світі душа будує нові плани на наступне втілення, збирає команду душ, з якими буде проходити чергове випробування життям і ставить цілі. Але в момент втілення план стирається з пам'яті і тільки підсвідомі відчуття і події, звані людьми «знаками», ведуть душу наміченим шляхом. Ньютон описує феномен дежавю, як важливий спогад про духовний світ і повідомлення про те, що ми знаходимося на вірному шляху і рухаємося до усвідомлення власного призначення в цьому житті.

Наступного разу, відчуваючи дежавю, ви по-новому усвідомлюєте те, що відбувається з вами.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: психологія, стосунки, поради астролога, екстрасенси
В тему