Сьогодні, 17:36
Новини

В Україні просять заборонити виступи екстрасенсів на телебаченні

В Україні просять заборонити виступи екстрасенсів на телебаченні

Виступ екстрасенсів та інших представників езотерики у новинах телемарафону та на радіо просять заборонити.

Українцям під час війни складно мислити критично, і вони часто стають жертвами магічного мислення або вірять у неправдиві прогнози. Про це йдеться у петиції на сайті Кабінету міністрів. Її автор Наталя Яковлева.

У петиції сказано, що під час трагічних періодів історії, як війна росії проти України, коли довкола багато втрат і горя, критичне мислення українського народу притуплюється.

«Найбільш вразливі верстви суспільства шукають порятунку там, де його немає - у езотериків. Часто родичі військових, які загинули або зникли безвісті на фронті, звертаються до екстрасенсів у пошуку відповідей на свої запитання та віддають за шахрайські послуги останні гроші», – сказано в тексті.

Автор також зазначає, що багато екстрасенсів, які ведуть свою діяльність в Україні, є громадянами росії в минулому і мають приховану (а іноді відкриту) проросійську позицію. Вони не сплачують податків і завдають великої психологічної та фінансової шкоди і без того травмованим війною людям.

«Загрози, що вони несуть, вимагають рішучої протидії, і в цьому напрямку найпершим кроком має бути заборона транслювання езотериків та всіх представників псевдонаукових містичних напрямків у телемарафоні та у випусках новин на телебаченні й радіо. Адже трансляція екстрасенсів у телемарафоні та у випусках новин є прямою рекламою шахраїв, що змушує глядачів вірити в магію, екстрасенсорні дива та посилює розвиток магічного мислення», – пише автор.

Результат цього – тисячі українців стають жертвами екстрасенсів.

Автор вважає, що для демонстрації містичних напрямків існує безліч розважальних телевізійних форматів, де поява екстрасенсів допустима. Але екстрасенси не можуть виступати поряд із військовим керівництвом, політологами, аналітиками, вченими.

А деякі українські телеканали часто запрошують багатьох відомих екстрасенсів виступити у телемарафоні з метою погадати на війну, зробити розклад таро та поділитися своїми «передбаченнями».

При цьому сам телемарафон фінансується з державного бюджету, тобто коштом платників податків.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, кабінет міністрів, петиція, телебачення, екстрасенси
В тему

Останні матеріали