Поради

Чому ми все життя неправильно варимо пельмені

Чому ми все життя неправильно варимо пельмені

Здавалося б, що може бути простіше, ніж зварити пельмені? Але ось в Китаї, де, власне, з'явилася ця страва, так зовсім не вважають, відзначаючи, що «з'їсти пельмені легко, а зварити – складно».

У чому ж складність варіння пельменів і чому китайці їх замочують у воді, читайте в матеріалі.

Згідно з легендою, пельмені винайшов китайський лікар Чжан Чжунцзін, який пропонував використовувати їх для лікування від обмороження. Пізніше шматочки м'яса в тісті «перекваліфікувалися» в звичайну страву. А разом з цим з'явилися і правила приготування пельменів. Виявляється, ми варимо їх неправильно. Через це, на думку китайців, не можна повністю оцінити смак страви.

Реклама

Як же готують пельмені китайці?

Перед приготуванням заморожені пельмені слід замочити в холодній воді на три хвилини. Це робиться для того, щоб при варінні вони не лопнули. По суті, поміщаючи пельмені в воду, ми їх акуратно розморожуємо. І ні, вони не розваляться при варінні, можете перевірити.

І забудьте про окріп. Кидаючи пельмені в киплячу воду, ми робимо велику помилку, адже при такому підході тісто готується швидше, ніж м'ясо всередині, оскільки через різницю температур пельмені лопаються.

Китайці радять поміщати пельмені в досить велику кількість води (приблизно 3 літри на 500 грамів продукту) в той момент, коли на дні каструлі тільки починають з'являтися дрібні бульбашки (вода лише починає закипати). Тільки тоді необхідно воду посолити, розмішати і дочекатися, коли вона почне закипати. У цей момент і треба опускати в рідину пельмені.

Після цього слід дочекатися, коли вода знову почне закипати, і додати в каструлю склянку холодної води. Це робиться для того, щоб знизити температуру і уповільнити процес приготування тіста. Такий трюк необхідно виконати ще два рази (в цілому треба додати три склянки холодної води).

Після того, як пельмені закиплять втретє, їх можна акуратно діставати з води і подавати до столу: вони залишаються цілими і виходять дуже соковитими.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: страви, рецепти, кухня, Страва, китай, Поради
Реклама
В тему
Реклама