Поради

Чому ми все життя неправильно варимо пельмені

Чому ми все життя неправильно варимо пельмені

Здавалося б, що може бути простіше, ніж зварити пельмені? Але ось в Китаї, де, власне, з'явилася ця страва, так зовсім не вважають, відзначаючи, що «з'їсти пельмені легко, а зварити – складно».

У чому ж складність варіння пельменів і чому китайці їх замочують у воді, читайте в матеріалі.

Згідно з легендою, пельмені винайшов китайський лікар Чжан Чжунцзін, який пропонував використовувати їх для лікування від обмороження. Пізніше шматочки м'яса в тісті «перекваліфікувалися» в звичайну страву. А разом з цим з'явилися і правила приготування пельменів. Виявляється, ми варимо їх неправильно. Через це, на думку китайців, не можна повністю оцінити смак страви.

Як же готують пельмені китайці?

Перед приготуванням заморожені пельмені слід замочити в холодній воді на три хвилини. Це робиться для того, щоб при варінні вони не лопнули. По суті, поміщаючи пельмені в воду, ми їх акуратно розморожуємо. І ні, вони не розваляться при варінні, можете перевірити.

І забудьте про окріп. Кидаючи пельмені в киплячу воду, ми робимо велику помилку, адже при такому підході тісто готується швидше, ніж м'ясо всередині, оскільки через різницю температур пельмені лопаються.

Китайці радять поміщати пельмені в досить велику кількість води (приблизно 3 літри на 500 грамів продукту) в той момент, коли на дні каструлі тільки починають з'являтися дрібні бульбашки (вода лише починає закипати). Тільки тоді необхідно воду посолити, розмішати і дочекатися, коли вона почне закипати. У цей момент і треба опускати в рідину пельмені.

Після цього слід дочекатися, коли вода знову почне закипати, і додати в каструлю склянку холодної води. Це робиться для того, щоб знизити температуру і уповільнити процес приготування тіста. Такий трюк необхідно виконати ще два рази (в цілому треба додати три склянки холодної води).

Після того, як пельмені закиплять втретє, їх можна акуратно діставати з води і подавати до столу: вони залишаються цілими і виходять дуже соковитими.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: страви, рецепти, кухня, Страва, китай, Поради
В тему