Поради

Як новачку сісти на шпагат: інструкція

Як новачку сісти на шпагат: інструкція

Починаючи займатися розтяжкою, слід пам'ятати одну важливу річ: шпагати - це просто одне з положень, і заповітної мети з нього робити не потрібно. Приділяючи стретчингу час і займаючись регулярно, ви помітите, як покращилася ваша гнучкість, пластичність, а разом з цим з'являється можливість сісти на шпагат.

Приділімо увагу подовжньому. Виконуючи вправи, орієнтуйтеся на свої відчуття. Нагадуємо, почуття розтягування має бути м'яким і розподіленим, точкового болю слід уникати. Як і тих поз, які викликають неприємні відчуття. Ставтеся до тіла з любов'ю, і воно неодмінно відповість вам взаємністю.

Складка з положення стоячи

Встаньте рівно, ноги ширше плечей, починайте акуратно нахилятися з рівною спиною. Упріть долоні в стегна. Звідси робимо кілька рухів спиною. Не забувайте, фокус уваги ми робимо на відчуттях в задній поверхні стегна.

Після цього опустіть руки на підлогу, долоні намагайтеся тримати рівно під плечима. Щоб зменшити відстань до підлоги, ви можете підкласти йога-блоки або стопку книг.

Тепер з цього положення починаємо виконувати такий же рух спиною - робимо прогини, але фокус уваги знову на відчуттях в задній поверхні стегна, так як ми тягнемо саме цю ділянку в першу чергу.

«Собака мордою вниз»

Встаємо в позу «Собака мордою вниз», руки і ноги на ширині плечей. Одну ногу залишаємо прямою і переносимо на неї вагу, другу згинаємо в коліні. Міняємо сторони.

Також в цьому положенні можна відчути, як «розкривається» спина. Практикуйте позу «Собака мордою вниз», вона на диво багатозадачна.

Розтяжка стегон з випаду

Постарайтеся, щоб в цьому положенні стопа передньої ноги знаходилася приблизно під коліном. А та нога, що ззаду, не повинна згинатися в коліні. Звідси акуратно переведіть руки з підлоги на коліно передньої ноги і виведіть спину в рівне становище, намагаючись тримати її над тазом.

Зверніть увагу, що «пружинити» в цьому положенні можна тільки в тому випадку, якщо ви дійсно добре відчуваєте своє тіло і знаєте ліміт його можливостей. Цей рух може бути травмонебезпечним для тих, хто тільки починає працювати в цьому положенні, тому базова версія включає в себе тільки статику.

Протяжка задньої поверхні стегна

Зіпріться на коліна, потім виведіть одну ногу вперед. Таз тримаємо рівно і не завалюємо убік. Рекомендовано взяти йога-блоки, але якщо їх немає, то просто упріться долонями в підлогу. Підкрутіть поперек, як би направивши «хвіст вгору». Виконайте нахили з прямою спиною до тієї нозі, яка розташована спереду. Пам'ятайте, рух йде від грудей, не від маківки.

Протяжка передньої поверхні стегна

Повторіть вихідне положення, спираючись на долоні. Трішки зігніть ту ногу, яка знаходиться ззаду, щоб схопитися за стопу. Акуратно просаджуєм таз в підлогу. Стопу передньої ноги намагаємося тримати рівно під коліном. Спина прагне до рівного становища, плечі і груди розгорнуті прямо.

Нагадуємо, що всі показані вправи не повинні викликати почуття гострого дискомфорту або точкового сильного болю. Якщо такий виникає, від вправи краще відмовитися.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: спорт, Здоров'я, здоровий спосіб життя, Поради
В тему