Поради

Що посадити на дачі, щоб не працювати там цілий день

Що посадити на дачі, щоб не працювати там цілий день

Для багатьох дача цього літа все ще залишається єдиною альтернативою пляжного відпочинку в тому випадку, якщо море виявиться недоступним.

З одного боку, доглянута дача радує погляд і вітамінами, з іншого – вимагає багато сил і часу для підтримки порядку. Про невибагливі рослини, які допоможуть знайти золоту середину між відпочинком і роботою на своїй ділянці - в цьому матеріалі.

Овочі

Найпопулярніші овочі – огірки і помідори – вимагають постійного догляду і уваги. А розслабленим дачникам набагато краще підійдуть редис, кабачки, баклажани, морква, капуста і навіть гарбуз.

Наприклад, гарбузам і кабачкам не потрібен частий полив, достатньо одного разу на тиждень, навіть без прополки можна обійтися.

З розсадою капусти доведеться повозитися тільки спочатку, причому робити великі інтервали між посадкою не варто. Навпаки, тінь від листя тісного ряду качанів буде довше зберігати вологу в землі.

Дерева і кущі

Для тих, хто не мислить свого життя без солодкого і взагалі не хоче займатися городом, найкращим рішенням будуть ягідні кущі – чорна і червона смородина, аґрус, малина.

Яблуні, груші, сливи та інші фруктові дерева – теж хороший варіант. Вже на наступний рік ви зможете зібрати перший урожай.

До того ж, ягідні кущі утворюють прекрасну огорожу. Головне, пам’ятати, що і деревам, і кущам потрібно відкритий простір і добре удобрений ґрунт при посадці.

Квіти

Якщо ви любите квіти, але часу на ретельний догляд немає, то можна посадити невибагливі до ґрунту багаторічники. Серед любителів сонця підійдуть багаторічні айстри і лілейники.

Для затінених ділянок – конвалії і фіалки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Дача, відпочинок, Поради, цікаво знати
В тему