Лікарка-дієтологиня Ксенія Селезньова висловилася з приводу щоденного споживання яєць в їжу. І прокоментувала найчастіші помилки щодо цього продукту.
- Експертка запевняє, що норми «не більш двох яєць на тиждень» на цей момент немає. Крім того, Ксенія Селезньова вважає неправильною відмову від жовтка і споживання в їжу винятково білка. Дієтологиня вважає, що не тільки можна, а й потрібно вживати обидва компонента яєць.
«Жовток, до якого довгий час ставилися з обережністю через те, що в ньому міститься холестерин, є джерелом вітаміну B12, вітаміну D і фосфоліпідів (багато в чому вони нейтралізують дію шкідливого холестерину)», - пояснила свою позицію лікарка.
- Однією з помилок Селезньова вважає одноманітний спосіб приготування яєць. Цей продукт можна і варити, і запікати, і смажити (правда, останній спосіб при використанні олії вважається найменш корисним).
- Як зазначає дієтологиня, перед варінням яйця необхідно мити. В іншому випадку при розбиванні патогенні мікроорганізми, в тому числі з продуктами життєдіяльності курки, можуть потрапити до страви.
- І ще дуже важливо не вживати яйця в сирому вигляді. При належній термічній обробці патогенні мікроорганізми гинуть (наприклад, сальмонела). Якщо ж цей етап приготування проігнорувати, можна заробити отруєння, попереджає фахівчиня.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.
На Волині помер знаний лікар-ендоскопіст
17 Грудня 2025
У Луцьку зі шлунка дитини витягли 700 грамів волосся
15 Грудня 2025
«Зимову тисячу» можна витратити на продукти
11 Грудня 2025
Волинянці медики видалили пухлину серця роботом
11 Грудня 2025
Вимагав гроші за оформлення групи інвалідності: у Луцьку лікаря підозрюють у вимаганні тисяч доларів
9 Грудня 2025
Степану Гізі ампутували ногу
8 Грудня 2025
У Львові волинянину провели надскладну операцію на серці
5 Грудня 2025
Реклама





