Поради

Головні помилки при приготуванні яєць: пояснення дієтологів

Головні помилки при приготуванні яєць: пояснення дієтологів

Лікарка-дієтологиня Ксенія Селезньова висловилася з приводу щоденного споживання яєць в їжу. І прокоментувала найчастіші помилки щодо цього продукту.

  • Експертка запевняє, що норми «не більш двох яєць на тиждень» на цей момент немає. Крім того, Ксенія Селезньова вважає неправильною відмову від жовтка і споживання в їжу винятково білка. Дієтологиня вважає, що не тільки можна, а й потрібно вживати обидва компонента яєць.

«Жовток, до якого довгий час ставилися з обережністю через те, що в ньому міститься холестерин, є джерелом вітаміну B12, вітаміну D і фосфоліпідів (багато в чому вони нейтралізують дію шкідливого холестерину)», - пояснила свою позицію лікарка.

  • Однією з помилок Селезньова вважає одноманітний спосіб приготування яєць. Цей продукт можна і варити, і запікати, і смажити (правда, останній спосіб при використанні олії вважається найменш корисним).
  • Як зазначає дієтологиня, перед варінням яйця необхідно мити. В іншому випадку при розбиванні патогенні мікроорганізми, в тому числі з продуктами життєдіяльності курки, можуть потрапити до страви.
  • І ще дуже важливо не вживати яйця в сирому вигляді. При належній термічній обробці патогенні мікроорганізми гинуть (наприклад, сальмонела). Якщо ж цей етап приготування проігнорувати, можна заробити отруєння, попереджає фахівчиня.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: продукти, Лікарі, Харчування і дієти, здоровий спосіб життя, Здоров'я, харчування, Поради
В тему