Поради

Питання, на які треба відповісти, аби зрозуміти себе

Питання, на які треба відповісти, аби зрозуміти себе

Щоб краще зрозуміти себе і те, що відбувається в нашому житті, буває корисно поставити собі правильні питання.

Це можна зробити в будь-який момент, але зазвичай на такі роздуми людини наводять кризові часи, пов’язані з пошуком себе і свого місця в житті.

  • Питання перше – хто мої друзі і соратники? Хто ті люди, з ким я постійно спілкуюся і кожен день взаємодію? Подумайте про якості цих людей, цінності, установки. Вони не просто так перебувають у вашому житті - свідомо чи ні, ви їх вибрали і швидше за все, це сталося через збігів ваших поглядів і інтересів. Якщо ж, навпаки, якась якість часто зустрічається у вашого близького кола і не подобається вам – можливо, ви просто не можете собі зізнатися в тому, що нею володієте.
  • Друге питання – чого я по-справжньому хочу? Мої бажання – це мої бажання? Звідки вони виникли? Важливо розібратися з тим, які наші прагнення справжні, а які нав’язані соціумом і оточенням. Тому що прагнення до істинних, глибинних цілей буде приносити радість і супроводжуватися цікавими і наповнюючими відкриттями, а ось «чужі», нав’язані досягнення будуть даватися важко і спустошувати, перешкоди можуть виникати на шляху як сигнали – зупиніться, поки не пізно, ви йдете по чужій дорозі.
  • І третє питання - Що я заперечую? Які події, дії, викликають у мене огиду, злість, заперечення? Тут є два напрямки для відкриттів - по-перше, задуматися над тим, чому це так, про справжні причини такого ставлення до людей або подій. Можливо, ви натрапите на ситуацію, яка була в минулому, але ви її не відпустили, не змогли когось пробачити або щось прийняти, і тепер вас переслідують своєрідні «нагадування» про неї. Але може бути і інше – таким чином вас вчать смиренності, вмінню володіти собою, прощати недоліки інших і спокійно ставитися до перешкод.

Питання породжують не тільки відповіді, а й нові питання. І чим більше їх буде, тим більше цікавих відкриттів про себе вас чекає. Адже недарма кажуть, що правильно поставлене питання вже містить в собі половину відповіді.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: психологія, Поради, цікаво знати
В тему