Лікарка назвала улюблені страви багатьох українців, які становлять найбільшу небезпеку для організму.
Про це розповіла спеціалістка Маргарита Макуха.
Найбільш шкідливими виявилися чіпси, картопля фрі і бургери.


Як розповіла дієтологиня, всі три страви містять шкідливі речовини. Бургери, наприклад, є джерелом трансжирів. У них міститься багато солі і «порожніх калорій», які не несуть поживної цінності. Ті ж речовини є і в картоплі фрі, і в чіпсах.
Як розповіла Макуха, для приготування фрі картоплю зберігають в неприродних умовах, через що вона абсолютно позбавляється своїх корисних властивостей. У чіпсах же велика кількість глутамату натрію, регулярне вживання якого призводить до появи головних болів, стомлюваності, підвищеного потовиділення і погіршення зору.
«Зловживання продуктами, в яких містяться трансжири, загрожує розвитком таких захворювань і патологій, як атеросклероз, онкологічні захворювання, зайва вага, зниження імунітету, цукровий діабет другого типу, запальні процеси, алергічні реакції, серцево-судинні захворювання», - заявила лікарка.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.