Який посуд не можна використовувати для нагрівання їжі
Лікарка-дієтологиня Дарина Русакова порадила вибирати контейнери з харчового пластику або використовувати скляний посуд, інакше через розігрівання їжі в пластиковому посуді можна завдати шкоди власному здоров’ю.
При цьому вона уточнила, що якщо використовувати пластиковий посуд не за призначенням, то можна допустити потрапляння токсичних елементів або солей важких металів в їжу. Ще більше ризиків загрожують людині, якщо на цьому посуді будуть незначні пошкодження.
«При виборі контейнерів з харчового пластику потрібно звертати увагу на спеціальну позначку, яка вказує, чи можна піддавати цей посуд нагріванню або викладати в нього гарячу їжу. Сам по собі пластик може піддаватися руйнуванню і згодом принести шкоду здоров'ю. Звичайні пластикові контейнери не рекомендується використовувати для розігріву їжі», - підкреслила Дарина Русакова.
Як пояснила лікарка-дієтологиня, з метою збереження екології краще взагалі відмовитися від використання пластика. Це необхідно зробити через те, що він погано піддається переробці.
Експертка порадила загортати їжу в пергаментний папір або фольгу, а продукти в холодильнику зберігати в скляному посуді, що не виділяє токсичних речовин при нагріванні.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.