Поради

Чому люди починають старіти з п’яток

Чому люди починають старіти з п’яток

Ще давньокитайські лікарі з’ясували, що людський організм починає старіти з ніг. Так, медицина стародавнього Китаю довела, що на п’ятах розташовані точки, що відповідають за нормальну роботу багатьох органів тіла.

Фахівці, які підтримують цю теорію, дають кілька порад, що допомагають «натренувати» п’яти. На їхню думку, це сповільнить старіння органів і фактично допоможе людині «легше дихати».

Носочки або п’ятки

Ходьба на п’ятах або на внутрішній і зовнішній стороні стопи поліпшить кровообіг ніг, а значить і здоров’я внутрішніх органів. Так, використовуйте цю вправу як зарядку вранці.

Особлива точка

У всьому світі відомо про важливу точку на стопі, виявлену китайськими медиками. Точку називають «юн-цуань», і знайти її можна в середині зводу стопи ближче до пальців. Фахівці впевнені, що це перша точка каналу нирок, і, натискаючи на неї, можна їх зміцнити. А, якщо в нирках досить енергії, організм не буде старіти, вважають вони Для того, щоб досягти ефекту слід натискати на точку близько 20 разів на одній стопі, а потім на іншій.

Бити чи не бити

Легкі удари по подушечках під пальцями ніг вважаються в Китаї одним з найефективніших способів поліпшення кровообігу. Бити краще гумовим молоточком, качалкою або пляшкою, поки ви не відчуєте тепло в ногах.

На своїх двох

Прогулянки допомагають і для здоров'я ніг, і всього організму загалом. Особливо допомагають довгі прогулянки босоніж по гальці, піску або траві. Кров в ногах циркулює швидше, а людина почувається молодшою.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Лікарі, медицина, здоровий спосіб життя, Здоров'я, Поради, китай
В тему