19 Вересня 2019
Новини

Як часто треба прати постільну білизну: пояснення лікарів

Як часто треба прати постільну білизну: пояснення лікарів

Фахівці-медики розповіли, як часто необхідно прати постільну білизну.

Про це повідомляє UkrHealth.

За їх словами, люди третю частину свого життя сплять, природно в своїх спальних місцях, які застеляють ковдрою. Щоночі з людського тіла на ліжко прокидаються дрібні частинки клітин шкіри.

Деякі люди, кажуть дерматологи, настільки рідко перуть постільну білизну, що буквально перетворюють постільні приналежності в «сади» з вирощування бактерій. Про це пише портал bustle.com.

У ліжку після сну залишаються не тільки крихти шкіри, тут скупчуються частинки пилу, лупа з голови, залишки косметичних засобів і так далі. Саме постіль – ідеальне середовище для життя бактерій.

Дерматологи кажуть, що білизну необхідно регулярно прати, особливо наволочки. Саме наволочки перуть 2 або 3 рази на тиждень. За словами дерматологів, наволочки накопичують патогени, які сприяють висипанням на обличчі або виникненню прищів. Також, фахівці відзначають, що простирадла і підковдри перуть один раз в 7 днів. Особливо це необхідно робити алергікам.

Хоча, дерматологи відзначають, що підодіяльник необхідно прати раз в 14 днів. Крім того, кажуть вони, матраци і подушки бажано міняти кожні шість місяців. Для цього їх здають в хімчистку.

Фахівці кажуть, що ванни або душ перед сном допоможуть позбавити від більшого поширення бактерій з тіла. Також водні процедури мають здатність в допомозі до швидкого засипання.

Люди, які перуть білизну рідко, можуть захворіти астмою, акне, алергіями або захворюваннями шкіри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вагітна наречена померла за мить до весілля

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Світ, прання, цікаво знати, здоров'я
В тему